[Mk2] Wysokie spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przybek, wykrecilem ta cala srube od regulacji skladu mieszanki i nie ma tam zadnego oringa, wiec jest to chyba na stozek?? przedmuchalem ja ale jeszcze nie sprawdzalem czy jak ja wkrece to zgasnie aha i wogle nie mam ssania czyli jak zalacze silnik zimny to chwile tak jakby bylo ssanie a pozniej nie ma i zaczyna pracowac na 3gary
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tez to musze jutro sprawdzic, zapomnialem o tym. Przy okazji zczaje ta przepustnice.sGARY pisze:Przybek, wykrecilem ta cala srube od regulacji skladu mieszanki i nie ma tam zadnego oringa, wiec jest to chyba na stozek?? przedmuchalem ja ale jeszcze nie sprawdzalem czy jak ja wkrece to zgasnie aha i wogle nie mam ssania czyli jak zalacze silnik zimny to chwile tak jakby bylo ssanie a pozniej nie ma i zaczyna pracowac na 3gary
Nawet nie wiem czy u mnie na ssaniu chodzi czy nie ... :/
sGARY, jak wkreciles potem ta srube? Ile obrotow albo cos ...
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak wykrecisz ta srobe to wyciagnij caly te mocowanie dyszy skladu mieszanki i na dole niej powinien i musi byc oring jesli go nie bedzie to nie ustawisz skladu mieszankisGARY pisze:Gashkas, wykrec obok ta srube na wkretak krzyzakowy ja ja wykrecilem!
a co do ssania to jak odpalisz auto to w przepustnice ssania wcisnij srobokret czyli powieksz szpare miedzy przepustnica a gardziela ssania powinien zaczac rowniej pracowac , sprawdz to
masz tu fotke nr.2 to oring
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz gru 17, 2006 00:20 przez Przybek, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no to nic dziwnego ze mieszanka byla do dupy , kup oring od skody lub zeszlifuj ten od malucha , nawlecz go na jakiegos gwozdzia lub cos podobnego i sprobuj go zeszlifowac delikatnie na szlifierce
tylko nic nie rob na silikon !! nic przy gazniku nie robi sie na silikon!
pozdrawiam
tylko nic nie rob na silikon !! nic przy gazniku nie robi sie na silikon!
pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ale czy na goracym? Bo na zimnym ma być skośnie. Jeśli na gorącym to 3 rzeczy mogą być.
1. Spadła dźwignia z bimetalu co jest pod kopulastą pokrywką. Odkręciś 3 śróbki sprawdzić
2. żle wyregulwany bimetal - poluzować te same 3 śróbki i przekręcić pokrywkę trochę w lewo. Są niej znaki dla fabrycznego ustawienia, ale może trzeba bardziej w lewo.
3. uwaliny siłownik pull-down - czarny siłowniczek od góry z przodu gaźnika również łączący się z dźwignia uruchamiającą górną przepustnicę. Najczęściej pęka w nim membrana gumowa lub węzyki do niego. Proba: zassać ustami powietrze przez wężyk dochodzący do tego siłwnika (ten bliższy przodu). Siłownik ma zassać cięgno wychodzące z niego i trzymać przy przytkaniu końca wężyka językiem. Jak jest dziurawy to syczy i nie trzyma. Cieżko znaleźć sprawny na wymianę. Jest w zasadzie nierozbieralny, ale moźna go nożem rozpołowić, dorobić membranę z gumy i potem skleić.
1. Spadła dźwignia z bimetalu co jest pod kopulastą pokrywką. Odkręciś 3 śróbki sprawdzić
2. żle wyregulwany bimetal - poluzować te same 3 śróbki i przekręcić pokrywkę trochę w lewo. Są niej znaki dla fabrycznego ustawienia, ale może trzeba bardziej w lewo.
3. uwaliny siłownik pull-down - czarny siłowniczek od góry z przodu gaźnika również łączący się z dźwignia uruchamiającą górną przepustnicę. Najczęściej pęka w nim membrana gumowa lub węzyki do niego. Proba: zassać ustami powietrze przez wężyk dochodzący do tego siłwnika (ten bliższy przodu). Siłownik ma zassać cięgno wychodzące z niego i trzymać przy przytkaniu końca wężyka językiem. Jak jest dziurawy to syczy i nie trzyma. Cieżko znaleźć sprawny na wymianę. Jest w zasadzie nierozbieralny, ale moźna go nożem rozpołowić, dorobić membranę z gumy i potem skleić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam. Mam rowniez gaznik 2EEB) i rowniez w moim przepustnica jest w polozeniu prawie zamknietym Spalanie jest okolo 10 litrow co prawda, ale w moim przypadku nie moge sobie pozwolic na ustawienie przepustnicy takie jakie powinno byc, poniewaz auto nie chodzi prawidlowo, brakuje mu dopalki( Wprowadzilem kilka przerobek w silnik) Dlatego teraz moje pytanie, nie mam za bardzo pojecia o tym gazniku, interesuja mnie dokladny opis jak zmniejszyc mu obroty na cieplym silniku?? Gdyz po rozgrzaniu sa na dosc wysokim poziomie, stalo sie to od niedawna wlasnie. Z gory dziekuje za wszelkie rady, a widze ze sa tu fachowcy od tych gaznikow )
[ Dodano: 17 Gru 2006 13:48 ]
Witam. Mam rowniez gaznik 2EE i rowniez w moim przepustnica jest w polozeniu prawie zamknietym Spalanie jest okolo 10 litrow co prawda, ale w moim przypadku nie moge sobie pozwolic na ustawienie przepustnicy takie jakie powinno byc, poniewaz auto nie chodzi prawidlowo, brakuje mu dopalki( Wprowadzilem kilka przerobek w silnik) Dlatego teraz moje pytanie, nie mam za bardzo pojecia o tym gazniku, interesuja mnie dokladny opis jak zmniejszyc mu obroty na cieplym silniku?? Gdyz po rozgrzaniu sa na dosc wysokim poziomie, stalo sie to od niedawna wlasnie. Z gory dziekuje za wszelkie rady, a widze ze sa tu fachowcy od tych gaznikow )
[ Dodano: 17 Gru 2006 13:48 ]
Witam. Mam rowniez gaznik 2EE i rowniez w moim przepustnica jest w polozeniu prawie zamknietym Spalanie jest okolo 10 litrow co prawda, ale w moim przypadku nie moge sobie pozwolic na ustawienie przepustnicy takie jakie powinno byc, poniewaz auto nie chodzi prawidlowo, brakuje mu dopalki( Wprowadzilem kilka przerobek w silnik) Dlatego teraz moje pytanie, nie mam za bardzo pojecia o tym gazniku, interesuja mnie dokladny opis jak zmniejszyc mu obroty na cieplym silniku?? Gdyz po rozgrzaniu sa na dosc wysokim poziomie, stalo sie to od niedawna wlasnie. Z gory dziekuje za wszelkie rady, a widze ze sa tu fachowcy od tych gaznikow )
- Paweł Marek
- V.I.P.
a wyżej pisaliśmy o 2e2. Lepiej załóż nowy temat albo poszukaj na forum bo było wiele o 2ee. Jeśli nie działa opcaj szukaj to użyj gogli dopisując np forum golf pl, elegancko nasze forum gogle przszukują.Hajmuś pisze:Mam rowniez gaznik 2EE
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pisalem ci wczesniej o tej kopolce , poluznij 3 srobki i wcisnij lekko przepustnice ta dolna tak z centymetr i krec tak kopulka aby na zimnym silniku byla szparka ze 2-3 mm miezdy przepustnica ssania a gardzielasGARY pisze:ok to z mieszanka by bylo prawie wszystko ok tylko te oringi dobrac dobre
a ssanie to jak otwieralem wkretakiem ta klapke to wtedy chodzil rowno, wiec co jest zwalone?? i jak to naprawic??
dodam iz masz na kopulce kreski choc z zuzyciem bimetalu nie zawsze to sie tak pokrywa jak podaje producent
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
ale od regulacji tej "szparki" to jest śróbka mała na imbusik wkręcana od tyłu gaźnika w trzpień od pull-down. Ustawi sie to tylko wtedy jak pull-down działa.Przybek pisze:na zimnym silniku byla szparka ze 2-3 mm miezdy przepustnica ssania a gardziela