Golf 1,6 Czy mechanik zgiął końcówkę wału korbowego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf 1,6 Czy mechanik zgiął końcówkę wału korbowego?
Cześć. Czy możliwe jest, że mechanik zgiął koncówke wału korbowego na której siedzi koło rozrzadu i paska klinowego? Koleżka dał trojkę 1,6 do wymiany paska rozrządu i po odebraniu od mechanika stwierdził,że koło basowe ma bicie tak około 2 mm. Podobno obrobiła sie jedna z 4 imbusowych srób i mechanik wbijał w nia wiekszy klucz, czy mógł w ten sposób zgiąć wał?
- Paweł Marek
- V.I.P.
wymiana rozżądu
Siemka ja 3 miechy temu sam wymieniałem i miałem obawy o imbusy, ale z mojej praktyki zrobiłem tak !!! nie biłem młotkiem stalowym to mało co pomaga, najważniejsze 2 M czyli Mlotek Miedziany gwarantuje skutek i pożądne imbusy nie żadne hałtury nie zaoszczędzicie. A co do tego przypadku krzywe koło pasowe skutki młodka stalowego!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Golf 1,6 Czy mechanik zgiął końcówkę wału korbowego?
hehehehstonefree pisze:Cześć. Czy możliwe jest, że mechanik zgiął koncówke wału korbowego na której siedzi koło rozrzadu i paska klinowego? Koleżka dał trojkę 1,6 do wymiany paska rozrządu i po odebraniu od mechanika stwierdził,że koło basowe ma bicie tak około 2 mm. Podobno obrobiła sie jedna z 4 imbusowych srób i mechanik wbijał w nia wiekszy klucz, czy mógł w ten sposób zgiąć wał?