Wymiana uszczelki pod miska olejowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana uszczelki pod miska olejowa
Mechanik przy najblizszej wymianie oleju ma mi owa uczszelke wymienic. Problem polega na tym, ze sa 2 rodzaje uszczelek: oryginalna jakby zapelniona w srodku koszt 300zl i podrobka, jakby oryginal,ale bez zapelnienia w srodku, czyli sama ramka koszt 22zl.
Gosc w serwisie powiedzial mi, ze do TD, TDI trzeba kupic te drozsza bo zwykla nie spelni swojej funkcji, natomiast Doktor planuje zalozyc zwykla uszczelke.
Prosze poradzcie jak jest naprawde z ta uszczelka?
Gosc w serwisie powiedzial mi, ze do TD, TDI trzeba kupic te drozsza bo zwykla nie spelni swojej funkcji, natomiast Doktor planuje zalozyc zwykla uszczelke.
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kubecek, powiem ci tak,generalnie tanie częsci sa do niczego ja sam sie przejechałem na paru rzeczach,w twoim przypadku wolalbym dorzucić pare groszy i mieć świety spokój
Pruszkowiak, zgodze sie z tobą,ja też w intercarsie kupuję ale febi i 4max są jednymi z tańszych częsci,lecz ja ich nie stosuje bo tak jak pisałem powyżej przejechałem się na nich
Pruszkowiak, zgodze sie z tobą,ja też w intercarsie kupuję ale febi i 4max są jednymi z tańszych częsci,lecz ja ich nie stosuje bo tak jak pisałem powyżej przejechałem się na nich
Re: Wymiana uszczelki pod miska olejowa
Lepiej wymienić na tę z metalowym wytłoczeniem bo zatrzymuje olej w misce przy ostrej jeździe i nie ma możliwości aby brakło przez moment oleju do zaciągnięcia przez smok pompy, choć w większość mechaników zakłada tą tanią uszczelkę i nie słyszałem aby coś złego działo się z silnikiem po takiej zmianie. Dodam, że taka uszczelka jest dużo tańsza orginalna vw audi ok 140 PLNKubecek pisze:Mechanik przy najblizszej wymianie oleju ma mi owa uczszelke wymienic. Problem polega na tym, ze sa 2 rodzaje uszczelek: oryginalna jakby zapelniona w srodku koszt 300zl i podrobka, jakby oryginal,ale bez zapelnienia w srodku, czyli sama ramka koszt 22zl.
a pro po wycieku to upewnij się czy jest on z pod miski olejowej czy z simeringu wału korbowego, bo miałem 1.9 td i też łzawiło z pod miski. Sprawdziłem dokładniej i ciekł olej z uszczelnienia wału korbowego i z pływał po rancie miski olejowej lecz by wymienić owe uszczelnienie trzeba rozebrać rozrząd. Po wymianie powyższego oringa problem ustał. ,
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 17:48 przez waldimax, łącznie zmieniany 1 raz.