Problem z obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z obrotami
Witam. Mam problem z moim golfem. Ani na gazie ani na benzynie nie chce wkręcać się na obroty. Sytuacja ta tylko dotyczy gdy auto ma włączony bieg bo na "pusto" wkręca się bez problemów. Swiece i przewody są bez zarzutu, palec rozdzielacza też więc nie mam pojęcia gzie szukać przyczyny. bardzo proszę o pomoc.
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Na początek diagnoza VAG-jeśli wykże błedy usunąc je wraz z przyczyną, później ewentualnie ustawić zapłon (ustawienie=lampa+komputer), może okazać się że zapchany jest katalizator. Oczywiście o czymś takim jak sprawdzenie wszystkich wężyków, pompy paliwa, nie ma co wspominać-to po prostu trzeba. Jednym słowem trzeba zrobić diagnostyke silnika pozdrawiam
aha masz gaz...no coż przeważnie jest tak że emulator wprowadza błędy do kompa od silnika które zakłócają jego normalną prace. Ewentualnie jesli jest tak że i na gazie i na bezycie jest tak samo uczepić się trzeba tego wszystkiego minus pompa paliwa-zakładając naiwnie ze ona moze nie miec z tym nic wspólnego. Osobiście stawiam na...nie wiem bo masz gaz.
aha masz gaz...no coż przeważnie jest tak że emulator wprowadza błędy do kompa od silnika które zakłócają jego normalną prace. Ewentualnie jesli jest tak że i na gazie i na bezycie jest tak samo uczepić się trzeba tego wszystkiego minus pompa paliwa-zakładając naiwnie ze ona moze nie miec z tym nic wspólnego. Osobiście stawiam na...nie wiem bo masz gaz.
Ostatnio zmieniony sob gru 23, 2006 23:23 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.
witaj na forum!!!!!! ma włączony bieg czyli pod obciążeniem a na biegu jałowym spoko!!! takie objawy dotyczą sytuacji kiedy silnik nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa masz lpg i dzieje się to samo czyli wniosek taki że ??????? może być przepustnica zanieczyszczona to najbardziej prawdopodobne lub tez ( z innej beczki) kat przypchany !
- Paweł Marek
- V.I.P.
- tygrysek88
- Nowicjusz