odpalenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Konrado8526
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

odpalenie

Post autor: Konrado8526 » sob gru 30, 2006 16:27

siemanko. Chcialem poradzic sie po raz kolejny bo nie wiem co sie dzieje. a wiec problem dotyczy odpalenia na zimnym silniku. gdy odpale zimny to odpali odrazu ale chwile pochodzi rzuca nim(wtedy wewnatrz czuc benzyne) i gasnie za drugim razem musze dlugo zakrecic ale zalapie i jest wszytko dobrze. ktos mial moze podobny problem??:/

Awatar użytkownika
tygrysek88
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tygrysek88 » sob gru 30, 2006 16:50

Sprawdź aparat zapłonowy i świece. Prawdopodobnie go zalewa i przez to czuć benzyne. Nie jest to trudne do zrobienia ale musisz to sprawdzić odpowiednimi przyrządami.

"Za szybcy by żyć, zbyt młodzi by umrzeć"
lAdy iN ReD<<< moja jecia:)

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » sob gru 30, 2006 17:34

Ja proponuję najpierw sprawdzić kable wysokiego napięcia a następnie świece. Następnie sprawdzić ustawienie zapłonu (bo to kosztuje, a tamte za darmo zrobisz sam).
Przetrzyj przewody benzyną extrakcyjną, odtłuszczą się i oczyszczą. Kumplowi w Mondeo to pomogło, a za każdym razem łapał na 2 gary...
Jeśli nic z w/w nie pomoże, to kabkle, świece i kopulka do wymiany. Powinno byc dobrze. Jak nie, to sam aparat, choć zwykle wnie w nim tkwi przyczyna...
Pozdrawiam.

maniek887
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: maniek887 » sob gru 30, 2006 18:18

kable najłatwiej sprawdzic w nocy otwóz maske i zaraz bedzie widac gdzie przebija

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”