Konkretny problem - zamkniete auto! help!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Konkretny problem - zamkniete auto! help!
Witam
NA poczatek chcialbym sie przywitac bo dopiero dzis tutaj trafilem. Ale po kolei.
Jestem posiadaczem Volksa Golfa III, co dosc wazne wersja 3 drzwiowa. Auto otwieram zamkiem centralnym sterowanym z pilota. Co najwazniejsze oba zamki w drzwiach nie dzialaja, skutek niepozadanych gosci. Dzialal ten w bagazniku ale hmmmm..... nie dziala, tzn nie da sie wlozyc do konca kluczyka.
Dla czesci z Was problem jest juz pewnie jasny - kompletnie padl akumulator i nie moge sie dostac do auta. W zwiazku z tym pytanie do forumowiczow, czy ktos z Was ma jakis pomysl ???
Ostatecznosc to pozbycie sie ktorejs z szyb (pytanie tylko ktora wyjdzie najoplacalniej) lub .... no wlasnie co?
Dla utrudnienia zadania auto zaparkowane jest w garazu wiec dostep tez nieco ograniczony.
Czekam na ewentualne sugestie:)
NA poczatek chcialbym sie przywitac bo dopiero dzis tutaj trafilem. Ale po kolei.
Jestem posiadaczem Volksa Golfa III, co dosc wazne wersja 3 drzwiowa. Auto otwieram zamkiem centralnym sterowanym z pilota. Co najwazniejsze oba zamki w drzwiach nie dzialaja, skutek niepozadanych gosci. Dzialal ten w bagazniku ale hmmmm..... nie dziala, tzn nie da sie wlozyc do konca kluczyka.
Dla czesci z Was problem jest juz pewnie jasny - kompletnie padl akumulator i nie moge sie dostac do auta. W zwiazku z tym pytanie do forumowiczow, czy ktos z Was ma jakis pomysl ???
Ostatecznosc to pozbycie sie ktorejs z szyb (pytanie tylko ktora wyjdzie najoplacalniej) lub .... no wlasnie co?
Dla utrudnienia zadania auto zaparkowane jest w garazu wiec dostep tez nieco ograniczony.
Czekam na ewentualne sugestie:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli masz taką możliwość to najłatwiej wziąć prostownik do ładowania aku, wczołgać sie pod auto, plus podłączyć pod rozrusznik tzn pod śróbę którą jest przykrecony do niego gruby czerwony kabel, a minus gdziekolwiek do do masy na silniku. Prąd z prostownika wystarczy do otwarcia CZ.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Spobuje takPaweł Marek pisze:Jeśli masz taką możliwość to najłatwiej wziąć prostownik do ładowania aku, wczołgać sie pod auto, plus podłączyć pod rozrusznik tzn pod śróbę którą jest przykrecony do niego gruby czerwony kabel, a minus gdziekolwiek do do masy na silniku. Prąd z prostownika wystarczy do otwarcia CZ.
Chyba nic sie nie da spitolic , nie ??
przeciez w golfie szyby tylne sa wklejane. Wiec jej nie wycigniesz bez wycinania a zeby ja wyciac trzeba miec dostep do auta. Mozesz ja wybic ewentualnie.ibz pisze:zniszczeń żadnych. tyle że to fiat był . nie wiem jak to jest w golfie3 . ale myślę ze podobnie. poprostu wyciągasz na chama. najlepiej chyba tylna szybe. musisz podważyc jakos uszczelke zeby ja złapac.
Ja proponuje delikatnie odgiac drzwi od gory i drucikiem sprobowac zlapac za rygielek i go wyciagnac, a nawet lepiej jakas niteczka albo sznurkiem
Zamek od klapy sprobuj przekrecic bo jezeli masz bebenek zepsuty co w golfach sie czesto zdarza to go bez problemu otworzyc.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma szans. Chyba to prostsze jak wyjmowanie szyby. A na przyszłość to chociaż jeden zamek naprawdarryl pisze:Chyba nic sie nie da spitolic , nie ??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.