Modyfikacja pompy - govenor mod
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[ Dodano: Pon Sty 01, 2007 8:15 pm ]
mam pytanko,czy po złożeniu trzeba dać silikon pomiędzy tą kapą a pompą?oraz gdzie wchodzi ta blaszka z popmy co przesuwa ?zaznaczam na foto proszę podać mi numer czy wchodzi pod 1 czy pod 2 czyli za tą podkładkę
no ja mam taką starszą pompę i mam tą sprężynkę z prawej strony tego wałka czy ona ma zostać czy ją usunąć?Trochim pisze:a od siebie dodam, ze w starszych pompach (tych z regulacją wolnych obrotów na cięgle gazu) jest jeszcze jedna sprężynka która właśnie odpowiada za wolne obrony a jest ona zamontowana po prawej stronie tego wałka wg zdjęcia powyżej. Ta sprężyna którą usunął Ventil odpowiada za zakres średnich obrotów a ta którą skompresował za zakres wysokich obrotów. Róbcie to jednak z głową bo już mi kilka takich wałków w mojej pompie pękło
mam pytanko,czy po złożeniu trzeba dać silikon pomiędzy tą kapą a pompą?oraz gdzie wchodzi ta blaszka z popmy co przesuwa ?zaznaczam na foto proszę podać mi numer czy wchodzi pod 1 czy pod 2 czyli za tą podkładkę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ta sprężyna w Twojej pompie musi pozostać bo nie będziesz mógł ustawić wolnych obrotów. Górna pokrywa pompy ma oring który uszczelnia powierzchnię pomiędzy pokrywą a a pompą.rogra pisze:[ Dodano: Pon Sty 01, 2007 8:15 pm ]
no ja mam taką starszą pompę i mam tą sprężynkę z prawej strony tego wałka czy ona ma zostać czy ją usunąć?
A całość ma byc zmontowana tak:
Najpierw zamontuj do pompy a później zakładaj górę pompy wciskając ostrożnie oskę od tej góry - by łatwiej weszła posmaruj ja olejem. na poczatku tematu masz link gdzie jest pokazana cała rozebrana pompa.rogra pisze:jeśli przerobię już to ramię to jak to dalej złożyc?najpierw włożyc do pompy czy do tej górnej części z gruszką?????
W róznych pompach jest różnie - ja tej sprezynki po prawej stronie czerwonej strzalki nie mam bo inna sprezyna odpowiada u mnie za wolne obroty ale jesli ona tam jest to ma KONIECZNIE pozostac bo nie bedzie mozna ustawic biegu jałowego. Napisałem o tym wyżej. Usuwa sie tylko tą krótka spręzynke "po srodku" ramienia.tomcio666 pisze:ventil, na tym zdjęciu co teraz dałeś to jest tak mniejsza sprężynka a z tego co załapałem to trzeba się jej pozbyć???????????