jak sprawdzic pompe paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak sprawdzic pompe paliwa
mam pytanie jak sprawdzic czy pompa paliwa działa bo mi nie chce samochód odpalic, a wydaje mi sie ze własnie paliwo nie leci
fuzzy9
Można sprawdzić przekaźnik czy nie jest walnięty, można sprawdzić czy prąd dochodzi do pompy.
W ostateczności po wykręceniu pompy (co jest trochę upierdliwe) można podłączyć pompę do akumulatora i sprawdzenie czy działa (na krótko rzecz jasna!)
Ja miałem taki problem że wydawało mi się że pompa nie działa. Musiałem palić go na gazie. Mechanik powiedział że padła pompa ale chciał mnie naciąć bo powiedział że prąd dochodzi a pompa nie pracuje..
A pewnie to był przekaźnik bo pompę wymieniłem i miał takie same objawy.. na szczęście pompę kupiłem na allegro za 100pln więc bardzo w plery nie byłem - nowa do mojego kosztuje ponad 1000pln ...
W ostateczności po wykręceniu pompy (co jest trochę upierdliwe) można podłączyć pompę do akumulatora i sprawdzenie czy działa (na krótko rzecz jasna!)
Ja miałem taki problem że wydawało mi się że pompa nie działa. Musiałem palić go na gazie. Mechanik powiedział że padła pompa ale chciał mnie naciąć bo powiedział że prąd dochodzi a pompa nie pracuje..
A pewnie to był przekaźnik bo pompę wymieniłem i miał takie same objawy.. na szczęście pompę kupiłem na allegro za 100pln więc bardzo w plery nie byłem - nowa do mojego kosztuje ponad 1000pln ...
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
to powiem ci tak ze przekaznik znajdziesz tam gdzie masz bezpieczniki czyli pod kierownica po lewej stronie, puzniej wyciagasz przekaznik i zamiast niego wluz zwykly kawalek kabla i posluchaj czy dziala albo poprostu go odpal jezeli bedzie normalnie chodzil to znaczy ze przekaznik jezlei nie to cos z pompa albo elktyka. ja tez mialem problem z przekaznikiem poprostu od czsu do szacu sie wylaczal i pompa nie podawala paliwka i autko przy jezdzie czesto szarpalo. Sprawdz tak ja napisalem
Danger War Machine Incoming
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
niewiem ktury to przekaznik a wlasnie oddalem autko do mechanika, musisz prubowac, a zamiast przekaznika wkladasz kawalek kabelka tylko niewiem jaka bedzie kombinacja bo z przekaznika ida 3 wtyczki a ty musisz polaczyc 2 ale jak bedziesz prubowal to uslyszysz jak pompa zacznie dzialac
.
.
Danger War Machine Incoming