Wzmacniacz w schowku. Pomocy!!!

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Darklight
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wzmacniacz w schowku. Pomocy!!!

Post autor: Darklight » wt sty 09, 2007 20:53

Jak przeprowadzic kable od akumulatora do wzmacniacza.? wzmacniacz chce zainsalowac w schowku. gdzie szukac luki na kable? Pomocy!!!

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr sty 10, 2007 00:12

Są w grodzi przelotki na kable, pózniej jak już bedziesz w srodku, to sobie łatwo poradzisz. Poza tym opcja szukaj jest dobrym pomocnikiem...

Pan_sowa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pan_sowa » śr sty 10, 2007 01:52

W golfie 3 jest dosyc przelotek między komorą silnika i kabiną, jedna gumowa przelatka powinna być pod zbiorniczkiem wyrównawczym z płynem do chłodnicy(foto) jak stoisz przodem do samochodu z otwartą maska to zaraz po twojej prawej stronie tylko że tego moze nie być widac, najlepiej odkręcić zbiorniczek wyrównawczy od chłodzenia i po prostu odchylić oczywiście nie zdejmujać wężyków, zaraz za nim powinna sie ukazać gumowa przelotka która mozemy wyciagnac i bez trudu zmieścić tam kabel + od akumulatora patrząc od środka jest to nad pedałami, oryginalnie tamtędy idzie instalacja, zależy jeszcze jaki to silnik i rocznik.Od złej biedy możesz terz wziac plusa z kabiny pod skrzynka bezpiecznikową powinny przychodzić bardzo grube czerwone kable przykrecane od dołu śrubą na kluczyk 10, od biedy też tam mozesz sie podłaczyc, mase to wiadomo ze obojetne z kąd weżniesz z pod jakiejś solidniejszej śruby i tyle, jedynie dostać sie do schowka bedzie o tyle trudno że raczej nie ma tam dojścia i trzeba będzie sobie zrobić dziurkę:) jednak osobiście uważam że schowek to nie jest najlepsze miejsce na wzmak....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » śr sty 10, 2007 10:49

Dlaczego nie jest to dobre miejsce?To będzie pierwszy schowek podgrzewany :-)

Tak na serio jeśli to mały wzmacniacz i nie będzie "ostro pędzony " to powinno być Ok.Natomiast jak będzie się wyłączał (zabezpieczenie termiczne),to będziesz musiał albo zamontować go gdzieś indziej albo dołożyć wiatraczek na 12v.

Pan_sowa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pan_sowa » śr sty 10, 2007 18:43

Chciałem sprostować jedną sprawe, napisałem że możesz ewentualnie podłaczyc się z pod skrzynki bezpieczniowej, dopiero potem mnie olśniło że jednak nic z tego bo w MK 3 jest inaczej, nie ma na wierzchu grubych kabli plusowych wszystko jest z tyłu skrzynki bezpiecznikowej na kostkach a nie tak jak napisałem na śrubach, to o czym pisałem wystepuje w passatach i audi, w moim scirocco też tak jest :), mniejsza już z tym chciałem tylko sprostwoać bo dopiero puzniej uswiadomiłem sobie że w golfie jest inaczej.

Awatar użytkownika
Darklight
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Darklight » sob sty 13, 2007 17:12

dzieki za pomoc, zaraz zobacze czy da rade tak zrobic. a wzmacniacz chce maly zamontowac, taki mi wystarczy w zupelnosci. Napisalem ze w schowku ale nie do konca, zamontuje go albo pod schowkiem albo nad schowkiem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”