Mk 1 cabrio: Foto relacja z odrodzenia:) CDN...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mk 1 cabrio: Foto relacja z odrodzenia:) CDN...
Witam. Chcę pokazać Wam jak idą prace nad moim golfem.
Część z Was pewnie juz widziała jak auto wyglądało po zakupie, ale przypomnę:)
Stan był.... zły. Do robienia blacha, dach, wnętrze, zawieszenie. Silnik natomiast chodzi jak pszczóka, ma 120tys przebiegu (udokumentowanego), auto jest 1980 roku (chyba aparat był nie co zakurzony ):
Aktualnie przebywa u blacharza:
W tygodniu jadę zobaczyć jak idą prace bo juz ma się podobno ku końcowi, przy okazji wrzucę nowe (lepsze) fotki.
Gotwe jest juz wnętrze (pozostało w oryginalnej kolorystyce beżowo brązowej, obszyte skórą włącznie z deską):
Deska pozostała oczywiście w starym stylu.
Do zrobienia mam jeszcze dach, felgi (polerowanie) i poskładanie tego wszystkiego. Wyjazd z garażu planuję na początek marca.
Waham się co do jednej kwestii: zostawić wąskie zderzaki, czy założyć szerokie? Mam w garażu obydwa typy i nie wiem do końca co zrobić. Na początek zostawię, chyba wąskie, zobaczę jak to będzie się prezentowało i wtedy podejmę ostateczną decyzję. Wiem, ze przy szerokich będe musiał zmienić nakładki na błotnikach.
Relację będe aktualizował w miarę postępu.
Pozdrawiam
Część z Was pewnie juz widziała jak auto wyglądało po zakupie, ale przypomnę:)
Stan był.... zły. Do robienia blacha, dach, wnętrze, zawieszenie. Silnik natomiast chodzi jak pszczóka, ma 120tys przebiegu (udokumentowanego), auto jest 1980 roku (chyba aparat był nie co zakurzony ):
Aktualnie przebywa u blacharza:
W tygodniu jadę zobaczyć jak idą prace bo juz ma się podobno ku końcowi, przy okazji wrzucę nowe (lepsze) fotki.
Gotwe jest juz wnętrze (pozostało w oryginalnej kolorystyce beżowo brązowej, obszyte skórą włącznie z deską):
Deska pozostała oczywiście w starym stylu.
Do zrobienia mam jeszcze dach, felgi (polerowanie) i poskładanie tego wszystkiego. Wyjazd z garażu planuję na początek marca.
Waham się co do jednej kwestii: zostawić wąskie zderzaki, czy założyć szerokie? Mam w garażu obydwa typy i nie wiem do końca co zrobić. Na początek zostawię, chyba wąskie, zobaczę jak to będzie się prezentowało i wtedy podejmę ostateczną decyzję. Wiem, ze przy szerokich będe musiał zmienić nakładki na błotnikach.
Relację będe aktualizował w miarę postępu.
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dach mam, przywieziony z niemiec z 1,5 rocznym pokryciem, ale nie jestem do końca pewnien czy będe go zakładał bo jest koloru granatowo/fioletowego. W sumie fajny, tylko nie wiem jak będzie leżał z tym kolorem. Ale pierwsze co to daszek muszę dać do tapicera, poniewaz wymaga niewielkiej poprawki (delikatne rozdarcie w jednym miejscu)
[ Dodano: 11 Sty 2007 17:13 ]
Aha, GG juz jest w profilu
[ Dodano: 11 Sty 2007 17:13 ]
Aha, GG juz jest w profilu