Wzmacniacz w schowku. Pomocy!!!
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wzmacniacz w schowku. Pomocy!!!
Jak przeprowadzic kable od akumulatora do wzmacniacza.? wzmacniacz chce zainsalowac w schowku. gdzie szukac luki na kable? Pomocy!!!
W golfie 3 jest dosyc przelotek między komorą silnika i kabiną, jedna gumowa przelatka powinna być pod zbiorniczkiem wyrównawczym z płynem do chłodnicy(foto) jak stoisz przodem do samochodu z otwartą maska to zaraz po twojej prawej stronie tylko że tego moze nie być widac, najlepiej odkręcić zbiorniczek wyrównawczy od chłodzenia i po prostu odchylić oczywiście nie zdejmujać wężyków, zaraz za nim powinna sie ukazać gumowa przelotka która mozemy wyciagnac i bez trudu zmieścić tam kabel + od akumulatora patrząc od środka jest to nad pedałami, oryginalnie tamtędy idzie instalacja, zależy jeszcze jaki to silnik i rocznik.Od złej biedy możesz terz wziac plusa z kabiny pod skrzynka bezpiecznikową powinny przychodzić bardzo grube czerwone kable przykrecane od dołu śrubą na kluczyk 10, od biedy też tam mozesz sie podłaczyc, mase to wiadomo ze obojetne z kąd weżniesz z pod jakiejś solidniejszej śruby i tyle, jedynie dostać sie do schowka bedzie o tyle trudno że raczej nie ma tam dojścia i trzeba będzie sobie zrobić dziurkę:) jednak osobiście uważam że schowek to nie jest najlepsze miejsce na wzmak....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dlaczego nie jest to dobre miejsce?To będzie pierwszy schowek podgrzewany
Tak na serio jeśli to mały wzmacniacz i nie będzie "ostro pędzony " to powinno być Ok.Natomiast jak będzie się wyłączał (zabezpieczenie termiczne),to będziesz musiał albo zamontować go gdzieś indziej albo dołożyć wiatraczek na 12v.
Tak na serio jeśli to mały wzmacniacz i nie będzie "ostro pędzony " to powinno być Ok.Natomiast jak będzie się wyłączał (zabezpieczenie termiczne),to będziesz musiał albo zamontować go gdzieś indziej albo dołożyć wiatraczek na 12v.
Chciałem sprostować jedną sprawe, napisałem że możesz ewentualnie podłaczyc się z pod skrzynki bezpieczniowej, dopiero potem mnie olśniło że jednak nic z tego bo w MK 3 jest inaczej, nie ma na wierzchu grubych kabli plusowych wszystko jest z tyłu skrzynki bezpiecznikowej na kostkach a nie tak jak napisałem na śrubach, to o czym pisałem wystepuje w passatach i audi, w moim scirocco też tak jest , mniejsza już z tym chciałem tylko sprostwoać bo dopiero puzniej uswiadomiłem sobie że w golfie jest inaczej.