Witam!
Borykam się z następującym problemem - wymieniałem tylną tulejkę przedniego wachacza w swoim MK3 3d i przy zakupie części dostałem tulejkę centrującą (taka blacha wygięta w walec)... jest ona za duża (za długa) i po wsadzeniu w tuleję wachacza nie można go włożyć w mocowanie. Jak to zrobić? Dodam, że w starej tulejce nie miałem tego i przy nagłych obciążeniach słyszalny jest charakterystyczni KLIK.
Pilnie proszę o pomoc - samochód rozebrany a jeździć by się chciało
W jaki sposób wsadzić tulejkę cetrującą w tylną tuleję wach?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wiec jak poczytasz wczesniejsze posty na ten temat to zobaczysz ze jedni pisza ze w mk3 tej tulejki nie ma a inni sie zarzekaja ze jest.
Ja kiedys miałem podobny dylemat i na moje oko wychodzi ze tej tulejki jednak nie powinno byc, tuleja met-gumowa wchodzi w takie jakby prowadzenie i to ja centruje i nie pozwala sie przesuwac dodatkowo jest przykrecona, w kazdym razie ja nie mam tej tulejki i jest OK, a jezdze po Wrocku ( przy tym poligon w Drawsku to mały pikus ) ale jak juz wczesniej pisałem zdania sa podzielone
Ja kiedys miałem podobny dylemat i na moje oko wychodzi ze tej tulejki jednak nie powinno byc, tuleja met-gumowa wchodzi w takie jakby prowadzenie i to ja centruje i nie pozwala sie przesuwac dodatkowo jest przykrecona, w kazdym razie ja nie mam tej tulejki i jest OK, a jezdze po Wrocku ( przy tym poligon w Drawsku to mały pikus ) ale jak juz wczesniej pisałem zdania sa podzielone
Zdania są podzielone, a ja się pokłóciłem z mechanikiem bo za wymianę tych tulekek + koncówki drążków + tuleje tylnej belki krzyknał mi 240 zł za robotę... dziś jak usłyszał, że po złożeniu mam ten KLIK to bez pytania stwierdził, że nie wsadziłem tulejki centrującej, która kosztuje 1 zł więc coś w tym musi być...
Może jeszcze ktoś wie coś an ten temat
Może jeszcze ktoś wie coś an ten temat