awaria ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
awaria ABS
swieci lampka ABS wymieniłem pompe ABS i sterownik i bez zmian brak ABS i swieci lampka jaka ptrzyczyna prosze o pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
W kazdym bądź razie nigdy nie ufa się w ten sposób wykazowi błędów z komputera. Trzeba to zawsze weryfikować. Trzeba żeby elektryk sprawdził okablowanie ze schematem, nie podejrzewam nawet że bezpiecznik nie został sprawdzony.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek pisze:W kazdym bądź razie nigdy nie ufa się w ten sposób wykazowi błędów z komputera. Trzeba to zawsze weryfikować. Trzeba żeby elektryk sprawdził okablowanie ze schematem, nie podejrzewam nawet że bezpiecznik nie został sprawdzony.
[ Dodano: 12 Sty 2007 20:44 ]
bezpiecznik był sprawdzany a czy jest jeszcze jakis specjalny do ABS i gdzie się znajduje.
[ Dodano: 12 Sty 2007 20:44 ]
bezpiecznik był sprawdzany a czy jest jeszcze jakis specjalny do ABS i gdzie się znajduje.
nie ma innego specjalnego - pchnij mi maila na [email protected] to ci coś wyślę infoAndrzej18 pisze:bezpiecznik był sprawdzany a czy jest jeszcze jakis specjalny do ABS i gdzie się znajduje.
a czy sprawdzany był przekaźnik zy były sprawdzane kable ?Andrzej18 pisze:bezpiecznik był sprawdzany a czy jest jeszcze jakis specjalny do ABS i gdzie się znajduje.
napewno nie więc jak np. kabel który jest podpięty przy pompie
ma słaby styk to też Ci wskaże błąd pompy a ciekawe co to za
mechanior tak Ci zdiagnozował i pewnie skasował jeszcze za diagnozę
5 minutową z 50zł a i pewnie pompa nie mało kosztowała ...
szkoda że na forum wcześniej nie zapytałeś miałbyś zaoszczedzone kilka setek ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Miałem taki problem tzn po przejechaniu kilkunastu metrów zapalał się abs i nie działał. no i coo???? rozpiołem kostki i posikałem je CX80 i abs działa normalnie i sie nie zapala a dfokładniej kostke co jest podpieta pod sterownik abs to sie znajduje w golfie 1.6SR koło zbiorniczka hamulcowego. więc nie musi byc nic specjalnego wystarczy słabe polonczenie na przewodzie i się zaczynąja klopoty. Mi pomogła naprawa za grosze a nie setki zlody z wymiana pompy ABS.
witam, podepnę się pod temat, a mianowicie, swego czasu zrobiłem diagnostykę i wyszło mi uwalone 3 czujniki, wymieniłem je, skasowałem błędy (już ich nie wywala), a podczas hamowania ABS nie działa, bezpiecznik sprawdziłem - jest OK, po przekręceniu kluczyka, kontrolka od ABS się zapala wraz z innymi kontrolkami i zaraz gaśnie. czy ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna ??