z wydechu strasznie dymi na czarno
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
z wydechu strasznie dymi na czarno
z wydechu strasznie dymi na czarno i ciężko jest go odpalić,po uruchomieniu silnika nie może wskoczyć na obroty tak jakby nie palił na wszystkie gary,czy to cos z zapłonem? Na początku tylko dymił jak wymieniłem świece zaczął szwankować brak mocy i ciężko jest ruszyć z 1-ki
Ostatnio zmieniony ndz sty 14, 2007 18:05 przez weed1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
No właśnie... Przy sondzie to dymi, ma niestabilne wolne obroty, szarpie przy przyspieszaniu, jest faktyczie słabszy ale normalnie odpala. A z tego co kolega napisał, to silnik jest całkiem zdychający, a to już może być coś z czujnikiem Halla (czujnik kąta obrotu, chyba jest w aparacuie zapłonowym?).Szosownik pisze:u mnie dymienie ustało po wymianie Sondy Lambda!
ale brak mocy?
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
jade dzisiaj do mechanika bo miałem kłopot z wykrenceniem Sondy Lambda (zapieczona) mam nadzieje że to będzie to, Dzięki za Pomoc !!!
[ Dodano: 16 Sty 2007 15:07 ]
dzięki za pomoc wymieniłem Sonde Lambda i termostat bo wskazywał mi ok 50 stopni silnik miał nierówne obroty i dymił byłem u mechanika i stwierdził ze to nie jest ta przyczyna,Podpowiedział mi że należało tylko wymienić czujnik przepływu cieczy chłodzoncej bo szwankuje i cały czas silnik chodzi na SSANIU więc pojechałem na szrot wymontowałem czujnik trwało to kilka sekund (oczywiście nie płaconc) zamontowałem i PROBLEM z GŁOWY,teraz mam temp.90stopni silnik pracuje fajnie i co ważne nie dymi.
Jeśli macie podobne problemy zacznijcie od tego czujnika po co wyrzucać kase w błoto!!!!!!!!!
[ Dodano: 16 Sty 2007 15:07 ]
dzięki za pomoc wymieniłem Sonde Lambda i termostat bo wskazywał mi ok 50 stopni silnik miał nierówne obroty i dymił byłem u mechanika i stwierdził ze to nie jest ta przyczyna,Podpowiedział mi że należało tylko wymienić czujnik przepływu cieczy chłodzoncej bo szwankuje i cały czas silnik chodzi na SSANIU więc pojechałem na szrot wymontowałem czujnik trwało to kilka sekund (oczywiście nie płaconc) zamontowałem i PROBLEM z GŁOWY,teraz mam temp.90stopni silnik pracuje fajnie i co ważne nie dymi.
Jeśli macie podobne problemy zacznijcie od tego czujnika po co wyrzucać kase w błoto!!!!!!!!!