Panowie, do czego ten kabelek???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie, do czego ten kabelek???
Witam wszystkich w nowym roku . A teraz do rzeczy, przy skrzynce bezpieczników w swoim bolidzie znalazłem wolny, nigdzie nie podłączony kabelek. Jest on w jednopinowej wtyczce koloru niebieskiego, kabelek jest natomiast koloru niebiesko-białego. Teraz mam problem bo nie wiem gdzie go wpiąć. Pomóżcie panowie lub panie . Dodam tylko, że problemu z funkcjonowaniem autka raczej nie stwierdziłem. Acha, jeszcze jedno który czujnik odpowiada za ciśnienie oleju w silniku?, chodzi mi o to że gdy zapalam swoją maszynę i już chodzi to kontrolka od oleju miga mi dwa razy i gaśnie, potem jest już spokój. Tak się dzieje za każdym razem jak odpalam autko. Czy to jest normalne czy mam coś walnięte?
o czujniku wystarczy poszukac na drugiej stronie- dzisiaj o tym juz było http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81219
sobiking pisze:kabelek jest natomiast koloru niebiesko-białego.
Jak wyjmiesz całą konsole bezpieczników to z drugiej strony będziesz miał 2 wtyczkę pasującą do tej co opisujesz a jest to do tego że po przekręceniu stacyjki odrazu zapalają ci się z tyło światła pozycyjne.leo... pisze:kabelek jest od wyposażenia dodatkowego i może być niepodłaczony w twojej wersji auta ...
Też mam problem z osieroconym kabelkiem a raczej przewodem. Pod maska przy filtrze paliwa a raczej pod nim tak zboku jest przyczepiony taki smieszny bajer. Nie wiem jak to nazwać. Ale z tego wychodzi przewód (gumowa rurka) i nigdzie nie jest podłaczony.Myślałem, że do filtra paliwa ale nie ma gdzie tej rurki wsadzić. A na dodatek od tego bajeru wychodza 2 kabelki i też nie są podłaczone. Pytałem 2 mechaników co to jest. Ich profesjonalizm nie pomogł - sami nie wiedzieli co to i po co. Wiec mam problem. VWmaniaki pomocy. Jeśli wiecie co to napiszczie.
.: Toczeck 1,8 20V
Toczeck Jest to zaworek do EGR- jeden przewód podcisnieniowy idzie do kolektora ssaącego do gruszki a jeden do przewodu plastikowego znajdującego sie nad przewodami paliwowymi
1. Zdjęcie nr 1 silnik starszy lata 92-94- kolor czerwony pokazuje gdzie idą przewody gumowe tego zaworku pod filtrem powietrza
2. Zdjecie nr 2 silnik od 94 w zwyż, podłączenie podone kolor pomarańczowy gumowe przewody, kolr zielony pokazuje gdzie wchodzi przewód zasilający do tego zaworka.
Pozdrawiam
1. Zdjęcie nr 1 silnik starszy lata 92-94- kolor czerwony pokazuje gdzie idą przewody gumowe tego zaworku pod filtrem powietrza
2. Zdjecie nr 2 silnik od 94 w zwyż, podłączenie podone kolor pomarańczowy gumowe przewody, kolr zielony pokazuje gdzie wchodzi przewód zasilający do tego zaworka.
Pozdrawiam