Problem z miekkim pedalem hamulca
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z miekkim pedalem hamulca
Witam,
Wymieniłem juz: płyn hamulcowy, pompe hamulcowa, klocki przod, z tylu okładziny i nadal mam problem z miekim pedalem hamulca. Jak przycisne hamulec to oczywiscie hamuje, ale nie "zatrzymuje sie na pewnej glebokosci " (nie jest twardy) tzn. moge sobie (np. po zahamowaniu) dalej go wciskac w podloge (wymaga to troche siły)- stawia opor ale idzie dalej w głab. Co jest nie tak? Czy u Was też tak jest ?
P.S.Hamulce sa odpowietrzone.
Jak sprawdzałem np. w mk2, czy seicento, to tam po wcisnieciu hamulca, pedal jest twardy jak skała (chocbym nie wiem jak go wciskal nie pojdzie dalej). Znajomi, ktorzy maja mk3 maja te same objawy co ja. Czy ten typ tak ma ?
Pozdrawiam,
AGent
Wymieniłem juz: płyn hamulcowy, pompe hamulcowa, klocki przod, z tylu okładziny i nadal mam problem z miekim pedalem hamulca. Jak przycisne hamulec to oczywiscie hamuje, ale nie "zatrzymuje sie na pewnej glebokosci " (nie jest twardy) tzn. moge sobie (np. po zahamowaniu) dalej go wciskac w podloge (wymaga to troche siły)- stawia opor ale idzie dalej w głab. Co jest nie tak? Czy u Was też tak jest ?
P.S.Hamulce sa odpowietrzone.
Jak sprawdzałem np. w mk2, czy seicento, to tam po wcisnieciu hamulca, pedal jest twardy jak skała (chocbym nie wiem jak go wciskal nie pojdzie dalej). Znajomi, ktorzy maja mk3 maja te same objawy co ja. Czy ten typ tak ma ?
Pozdrawiam,
AGent
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2007 21:25 przez AGent08, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja tak niemamAGent08 pisze:ktorzy maja mk3 maja te same objawy co ja
a jak z cylinderkami , przewodami hamulcowymi ( sprawdź je może są już stare, sparciałe)
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
hamulce mk3
Jak podpompuje, jest tak samo.
Marek2907 napisał:
>a jak z cylinderkami , przewodami hamulcowymi ( sprawdź je może są już stare, >sparciałe)
Myślisz zeby wymienic wszystkie cylinderki i to moze pomoc? [nie zauwazylem zeby z ktoregos wyciekał płyn]
Przewody hamulcowe ok sprawdze jak wroce dzis do domu. Ktora czesc przewodow ham. ?
Marek2907 napisał:
>a jak z cylinderkami , przewodami hamulcowymi ( sprawdź je może są już stare, >sparciałe)
Myślisz zeby wymienic wszystkie cylinderki i to moze pomoc? [nie zauwazylem zeby z ktoregos wyciekał płyn]
Przewody hamulcowe ok sprawdze jak wroce dzis do domu. Ktora czesc przewodow ham. ?
Mam ten sam problem w sobotę wymieniłem cylinderki i zrobiłem transfuzje płynu hamulcowego przetoczyłem przez układ 1/2 litra nie pomogło ;/ zastanawiam się czy może tarcze nie wentylowane wymienić na wentylowane może ktoś włożył zwykłe(ale czy podejdą) i muszę obmierzyć średnice bębnów (a może przetoczone) polecam to też sprawdzić każdemu bo jak bebny lipne to samoregulator nie nadrobi za mały skok będzie.
Warto może śledzić ten temat, bo podobna sprawa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... a4a#868752
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
AdamTD wymieniłem:Adamtd pisze:Warto może śledzić ten temat, bo podobna sprawa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... a4a#868752
cały płyn hamulcowy, pompe hamulcowa, klocki przod, z tylu okładziny (zostawilem te ktore sa (mają grubość rzędu 3/4 grubości nowych, wiec nie ma sensu ich wymieniac).
Jak wyjde z pracy sprawdze jak z tym płynem hamulcowym jest - czy nie ubywa i odpisze. Moze faktycznie jak jeden z przedmowcow pisal winna jest jakas sprezyna ktora wypada/wypadła ? [link o tym w cytacie]
Macie moze zdjecie tylnego kola z tymi sprezynami ?
Dzieki,
AGent
Ostatnio zmieniony wt sty 16, 2007 14:49 przez AGent08, łącznie zmieniany 1 raz.
Sam wymieniałeś? Bo faktycznie podobny objaw może być przy nie działającym samoregulatorze z tyłuAGent08 pisze:wymieniłem:
cały płyn hamulcowy, pompe hamulcowa, klocki przod, z tylu okładziny (zostawilem te ktore sa (mają grubość rzędu 3/4 grubości nowych, wiec nie ma sensu ich wymieniac).
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
A co moze byc przyczyna jego niedziałania ? Czyzby jakas ze sprezynek ?Adamtd pisze:Sam wymieniałeś? Bo faktycznie podobny objaw może być przy nie działającym samoregulatorze z tyłuAGent08 pisze:wymieniłem: