przerywa silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przerywa silnik
witam
sprawa wygląda tak
jak odpale zimny silnik slychac ze jakos dziwnie chodzi (tak jak by nie palil na wszystkie cylindry chyba dobrze mowie) po dodani gazu bez wzgledu czy na luzie czy na biegu przerywa silnik i szarpie smochodem a z rury wydobywaja sie kleby bialego dymu calosc znika po chwili jak silnik sie rozgrzeje
jaki moze byc tego powod i jak go usunac???
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam
chowano
sprawa wygląda tak
jak odpale zimny silnik slychac ze jakos dziwnie chodzi (tak jak by nie palil na wszystkie cylindry chyba dobrze mowie) po dodani gazu bez wzgledu czy na luzie czy na biegu przerywa silnik i szarpie smochodem a z rury wydobywaja sie kleby bialego dymu calosc znika po chwili jak silnik sie rozgrzeje
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam
chowano
Re: przerywa silnik
Witam,korzystaj z szukajki,duzo o tym bylo.Po 1)Swiece zarowe, 2)Kat wtrysku, 3)Gibajace kolo pasowechowano pisze:witam
sprawa wygląda tak
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam
chowano
Odnajduje sie...
stawiam na świece żarowechowano pisze:jak odpale zimny silnik slychac ze jakos dziwnie chodzi (tak jak by nie palil na wszystkie cylindry chyba dobrze mowie) po dodani gazu bez wzgledu czy na luzie czy na biegu przerywa silnik i szarpie smochodem a z rury wydobywaja sie kleby bialego dymu calosc znika po chwili jak silnik sie rozgrzeje
jak chcesz to je sprawdź ale zakładam że raczej tego
dawnoooo nie robiłeś albo padły Ci te polskie iskry
i przestań teraz w zimę jeździć na nierozgranym oleju roślinym hehehehe....
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
PopieramRobertP pisze:stawiam na świece żarowechowano pisze:jak odpale zimny silnik slychac ze jakos dziwnie chodzi (tak jak by nie palil na wszystkie cylindry chyba dobrze mowie) po dodani gazu bez wzgledu czy na luzie czy na biegu przerywa silnik i szarpie smochodem a z rury wydobywaja sie kleby bialego dymu calosc znika po chwili jak silnik sie rozgrzeje
Odnajduje sie...
popieram popieramRobertP pisze:stawiam na świece żarowechowano pisze:jak odpale zimny silnik slychac ze jakos dziwnie chodzi (tak jak by nie palil na wszystkie cylindry chyba dobrze mowie) po dodani gazu bez wzgledu czy na luzie czy na biegu przerywa silnik i szarpie smochodem a z rury wydobywaja sie kleby bialego dymu calosc znika po chwili jak silnik sie rozgrzeje
u mnie nie działała żadna
Beru, NGK, Boschchowano pisze:a mozecie jeszcze jakies dobre swiece polecic
jak nie masz kasy to odbiedy można Monark (wbrew opiniom innych ja
jeździłem do czasu kiedy musiałem odpalić auto z pomocą "przetwornicy
czy matki" - wiecie o co chodzi)
to świece te się spaliły w piz..u
w tej chwili mam Boscha
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN