Kiedyś rozbierałem pasy, bo podczas konserwacji słupków bocznych napryskałem Elaskonu na pasy i musiałem je wyprać...
W zwijaczu z jednej strony jest sprężyna, z drugiej taka tarczka z zapadkami- ta tarczka jest pokryta jakimś lepkim glutem, coś jak smar i spasowana jest z obudową, taki rodzaj hamulca, ma to powodować płynne zwijanie pasa, jak za bardzo zgęstnieje (zima!), to zwijanie wygląda tak jak piszecie...
V.
Piszczą mi... pasy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hmm czyli jest możliwe, że to przejściowe, tzn zimowe, spowodowane tylko obniżoną temperaturą otoczenia, która tak działa na mechanizm zwijania pasów,vorlog pisze:Kiedyś rozbierałem pasy, bo podczas konserwacji słupków bocznych napryskałem Elaskonu na pasy i musiałem je wyprać...
W zwijaczu z jednej strony jest sprężyna, z drugiej taka tarczka z zapadkami- ta tarczka jest pokryta jakimś lepkim glutem, coś jak smar i spasowana jest z obudową, taki rodzaj hamulca, ma to powodować płynne zwijanie pasa, jak za bardzo zgęstnieje (zima!), to zwijanie wygląda tak jak piszecie...
V.
ja nabyłem auto w styczniu więc nie mam porównania z cieplejszym okresem, no ale napewno już niedługo będzie się można przekonać
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
- Mariusznia
- Nowicjusz
Ooooo właśnie u mnie chyba tak jest. Qrna... więc nie jestem samotny w swoim piskliwym nieszczęścu . No... juz jest lepiej, ha, ha...kwiatekm pisze:Moje tez piszcza. Zauważylem ze nie piszcza one gdzies na jakims mechanizmie pasów tylko przy wyjsciu pas trze o plastik i piszczy. Sprawdz. Jak odchylam pas aby sie nie ocieral jest ok.
Myślę, żeby przykleić kawałek czarnej taśmy izolacyjnej w miejsce styq pasa z plastikiem. Może to da efekt...
A tak w ogóle to zauważyłem, że te... o jejq... znowu mam problem z nazewnictwem... noo... "wtyczki" (to coś, co się chwyta ręką i wtyka w "gniazda" przy siedzeniach) są u mnie - gdy pasy wiszą na słupq - po przeciwnej stronie pasa, niż w innych autach (są zwrócone "wtyczką" w strnę słupka, a nie w moją... onieśmielone takie znaczy ). Też tak macie, czy tylko moje pasy sfiksowały i piszczą, i chowają wtyczki, etc.?