odlacznie klimy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
odlacznie klimy
Witam!
Mam pytanie do was. W samochodzie padła mi klima, znaczy sprezarka klimy. Strasznie halasuje i dzwoni. Czy jest mozliwosc wylaczenie klimy z obiegu? Moze zalozenie krotszego paska tylko na alternator i napinacz? Klime dopiero bede robil na sezon bo to zbyt duzy wydatek na teraz.
A moze ktos z was sam naprawial sprezarke z klimy i podzieli sie informacjami czy jest to wykonalne garazowym sposobem?
Mam pytanie do was. W samochodzie padła mi klima, znaczy sprezarka klimy. Strasznie halasuje i dzwoni. Czy jest mozliwosc wylaczenie klimy z obiegu? Moze zalozenie krotszego paska tylko na alternator i napinacz? Klime dopiero bede robil na sezon bo to zbyt duzy wydatek na teraz.
A moze ktos z was sam naprawial sprezarke z klimy i podzieli sie informacjami czy jest to wykonalne garazowym sposobem?
pozdro
TDI AFN http://www.youtube.com/watch?v=O5qLW7eoBkc
TDI AFN http://www.youtube.com/watch?v=O5qLW7eoBkc
Jeśli technicznie potrafisz wymienić pasek na krótszy omijając klime to nie widze problemu, jednak czasem trzeba zdemontować sprężarkę. Na allegro jest dość duży wybór sprężarek w atrakcyjnych cenach więc jeśli się dogadasz z gościem odnośnie gwarancji to będzie wszystko ok.
Często pomykam A4 i 1-ką Katowice-Warszawa
Na twoim miejscu spróbowałbym naprawić kompresor.Pracuje w firmie (nie warsztat mecheniczny) gdzie czasami nprawiamy dla znajomego kompresory do vw.Jeżeli hałasuje to albo łożysko albo tłoczki.Nie wiem czy jest sens kupować nowy jak przecież możesz naprawić stary,a co do wyłączenia to jeżeli potrafisz założyc krótszy pasek to nie widze problemu.
1.Wymontuj z samochodu
2.Rozbierz
-odkręcasz srubke ,zdejmujesz część pierwszą elektromagnesu później jest druga, potrzebny Ci będzie przyrząd do segierów, poźniej kilka śróbek i już masz wszystko na wierzchu
3.Nie znam tych cen,ale jeżeli uda Ci sie je kupić to sam beż problemu złożysz
4.Póżniej musisz zalać benzyną i dobrze wypłukaća na koniec zaleć olejem jakieś 135 ml
To bybyło na tyle.W razie czego pisz nr gg 181724
2.Rozbierz
-odkręcasz srubke ,zdejmujesz część pierwszą elektromagnesu później jest druga, potrzebny Ci będzie przyrząd do segierów, poźniej kilka śróbek i już masz wszystko na wierzchu
3.Nie znam tych cen,ale jeżeli uda Ci sie je kupić to sam beż problemu złożysz
4.Póżniej musisz zalać benzyną i dobrze wypłukaća na koniec zaleć olejem jakieś 135 ml
To bybyło na tyle.W razie czego pisz nr gg 181724
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
tespis, ale dokladnie tak, jak mówią koledzy powyżej- wystarczy nie włączać klimy, jeśli masz zwykłą, albo odpiąć przewody od sprzęgiełka elektromagnetycznego (w zwyjkłej lub climatronic). I gotowe Nie ma wyedy konieczności kombinownia z paskiem, a po 2, jak słusznie koledzy zauważyli, sprężarka nei ejst napędzana cały czas, kręci się tylko kolo pasowe. A tak ogólnie, to polecam naprawić klimę po zimie Fajnie się jeździ
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer