mieliscie racje - cuda sie nie zdarzaja... jednak to byly podrobki...
pojezdzilem na tych swieczkach od allegrowicza "soprano73" 2 miesiace i auto zaczelo palic coraz gorzej mimo, ze na dworze bylo +7st az wogole nie chcialo zapalic - padly wszystkie 4 swiece naraz !!!
kupilem oryginalne bosche w sklepie i wszystko wrocilo do normy - silnik pali od pierwszego. trzymajac obie w rece widac duza roznice w wkonaniu na niekorzysc tych z allegro oczywiscie.
mam jeszcze jedno pytanie - chcialem zlozyc reklamacje ale sprzedawca mi napisal, ze pewnie padly wszystkie bo jak nie chcial mi zapalic silnik to kikukrotnie podgrzewalem swiece i sie spalily - czy jest taka mozliwosc, ze jesli przed zapaleniem silnika bede np. 5 razy przekrecal stacyjke ale nie odpalal silnika to spale swiece??
nie chcial bym 3ci raz w ciagu 2 mies wymieniac swiec...
[MK3] Swiece żarowe bosch - orginal czy podrobka??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
napewno?? zdazyl sie komus taki przypadek, ze wszystkie naraz padly po kilkukrotnym podgrzewaniu czy to tylko przypuszczenia?? pytalem sie tez na innym forum i niektorzy pisali, ze od lat w ciezkie mrozy kilkukrotnie podgrzeaja przed zapaleniem i swieczki wytrzymuja im co najmniej rok. mierzylem miernikiem tez po jakim czasie przekaznik wylacza zasilanie swiec w golfie3 i okazalo sie, ze kontrolka gasnie po jakis 5-8sek ale swiece grzeja jeszcze okolo 15-20sek po odpaleniu silnika.bongo pisze:Jest taka możliwość jak najbardziej.sliver pisze:czy jest taka mozliwosc, ze jesli przed zapaleniem silnika bede np. 5 razy przekrecal stacyjke ale nie odpalal silnika to spale swiece??
u mnie co prawda padaly po kolei same w okresie ok. 2 tygodni ale pytam sie dlatego, ze nei chcial bym zaszkodzic nowym swieczka za ktore dalem prawie 150zl....
a ja Ci powiem że mi się spaliły na raz wszystkie jak odpalić musiałem zsliver pisze:napewno?? zdazyl sie komus taki przypadek, ze wszystkie naraz padly po kilkukrotnym podgrzewaniu czy to tylko przypuszczenia??bongo pisze:Jest taka możliwość jak najbardziej.sliver pisze:czy jest taka mozliwosc, ze jesli przed zapaleniem silnika bede np. 5 razy przekrecal stacyjke ale nie odpalal silnika to spale swiece??
takiego przemysłowego prostownika, miałem włączony zapłon podpięty
prostownik/matke coś tam grzebałem pod maską i chcąc zapalić auto
po jakiejś chwili kręciełm i kręciłem i du*a nic z tego myślałem że problem
z paliwem/kątem wtrysku ale problemem okazały się spalone miesięczne świece
firmy Monark
i w tym miejscu uważam że nie miało to znaczenia czy to Monark czy Bosch czy inna firma ..
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
tylko , ze ja z prostownika nie odpalalem...RobertP pisze: a ja Ci powiem że mi się spaliły na raz wszystkie jak odpalić musiałem z
takiego przemysłowego prostownika, miałem włączony zapłon podpięty
prostownik/matke coś tam grzebałem pod maską i chcąc zapalić auto
po jakiejś chwili kręciełm i kręciłem i du*a nic z tego myślałem że problem
z paliwem/kątem wtrysku ale problemem okazały się spalone miesięczne świece
firmy Monark