popatrzz e zseryjne auta tez wychadza z xenonem i bez soczewki Citroen C5, Renault Laguna, czy Mercedes nie jest podtrzebna soczewka. Widzialem ksenon pare razy na lampach a'la mkIV i bardzo ładnie to swiecilo.masakra pisze:skoro mowa o xenonach to tez mam pytanie: w lampkach ala mk4 H7 da sie zamontowac te xenony? zeby swiecily dobrze? czy potrzebne sa lampy z soczewką?
[mk3] Xenon - jaki zestaw polecacie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
Właśnie pytam o montaż soczewki z bixenonem, bo mam takie, powiadasz że H4, które reflektory z MkIII miały żarówe H4??Malinowy pisze:witam jeśli chodzi o xsenon w lampach na styk mk4 to da sie zamontować. Praktycznie we wszystkich lampach da sie H1, H7 czy h4 np. w h4 nawet mozna bi xsenon zamontować ......
Jednokomorowe sa H4, dwukomorowe sa H1+H1. Osobiscie wolalbym wrzucic xenon do H1 do swiatel mijania a dlugie zostawic na normalnej zarowcekkk13 pisze:Właśnie pytam o montaż soczewki z bixenonem, bo mam takie, powiadasz że H4, które reflektory z MkIII miały żarówe H4??Malinowy pisze:witam jeśli chodzi o xsenon w lampach na styk mk4 to da sie zamontować. Praktycznie we wszystkich lampach da sie H1, H7 czy h4 np. w h4 nawet mozna bi xsenon zamontować ......
Golfik Matiego- poezja.Ma ktoś jeszcze foty mk3 na ksenonie.Wklejac,wklejacMalinowy pisze:a to kilka fotek odnosnie lampek ala mk4
Widział ktoś z Was ksenon w takich lampkach
Coraz bardziej mnie kusi, ale szkoda mi kasy na kupienie innych z soczewką dlatego sie zastanawiam czy mialoby sens pakowanie ksenonów do nich.
Oryginalne lampy maja swoje wlasciwosci przy takich szklach, jakie sa na nich, jak spolerujesz albo zalozysz gladkie, to je straca... noie mowiac o braku obowiazkowych oznaczen. Lepiej kupi jakies cleary, przynajmniej homologacje beda mialykkk13 pisze:Dzięki, już wszystko kumam, musiałbym jeszcze szkła spolerowane załatwić..Goofi pisze:Jednokomorowe sa H4, dwukomorowe sa H1+H1. Osobiscie wolalbym wrzucic xenon do H1 do swiatel mijania a dlugie zostawic na normalnej zarowce
- Artur Gaska
- Ma gadane
do ref ala mk4 najlepiej wstawić soczewkę ale jakąs małą rozmawiałem ze znajomym i on się zna mam dwie bi-xenonowe soczewki od a6 ale za duże mam od bmw e39 też za duże.
jak sobie je wstawię to dam fotki
ale naprawdę ala mk4 ładnie świecą i w Helli będą w dobrej cenie niedługo
wiem bo tam pracuję
pozdrawiam
jak sobie je wstawię to dam fotki
ale naprawdę ala mk4 ładnie świecą i w Helli będą w dobrej cenie niedługo
wiem bo tam pracuję
pozdrawiam
Oświetlenia, doradzę, załatwię......
może się przydam
może się przydam
- Artur Gaska