witam,
mk2 1V 1990 r.
szykuje mi się wymiana uszczelki pod głowica (ubytki oleju - sączy się spod uszczelki na blok silnika - i płynu chłodzącego)
Dlatego mam pytanie skad mam przed naprawą wiedziec jakiej grubosci uszczelki bede potrzebowal ?
Naprawiał będę sam i z dala od sklepu - mam garaż i silnik będzie rozebrany, więc nie będzie możliwości zeby podjechać po inny egzemplarz.
jak ktoś coś moze pomóc to będę wdzięczny
pozdro
jaka grubość uszczelki pod głowicą?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: jaka grubość uszczelki pod głowicą?
cyra pisze:witam,
mk2 1V 1990 r.
szykuje mi się wymiana uszczelki pod głowica (ubytki oleju - sączy się spod uszczelki na blok silnika - i płynu chłodzącego)
Dlatego mam pytanie skad mam przed naprawą wiedziec jakiej grubosci uszczelki bede potrzebowal ?
Naprawiał będę sam i z dala od sklepu - mam garaż i silnik będzie rozebrany, więc nie będzie możliwości zeby podjechać po inny egzemplarz.
jak ktoś coś moze pomóc to będę wdzięczny
pozdro
Po pierwsze, jak robisz cos z tlokami szlif cylindrów wymiana i wszystko bedzie rozbierane to musisz dobrac uszczelke odpowiednio dziurkami (w zaleznosci,ale brane jest pod uwage najwyzsze wyjscie tloka)Jezeli z kolei robisz tylko glowice a tlokow nie ruszasz to zaluz taka jaka byla.Powodzenia
Odnajduje sie...