Chłodnica problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chłodnica problem
Witam! Mam mk3 18 benzyna typ siln.abs. niestety miałem wypadek i uszkodziłem chłodnice i pas wzmacniajacy z wentylatorem.Posiadam taki pas z chłodnca od 1.4/16 disel czy bedzie pasował jezeli wydłuze weze dolotowe do silnika bo sąz drugiej strony.I czy nie bedzie sie grzał silnik bo ta chłodnica jest toche mniejsza niz jest w 1.8b z gory dzieki za pomoc...
Nie pomyliło Ci się cosik? Diesla 1,4 i 1,6 nie było w mk3. A jeżeli to jest od benzyny to zmierz rozstaw pod chłodnice jak masz możliwość. Ale jak miałeś założoną do 1,8 chłodnice 525 to powinna pasować bo 1,6 też powinien mieć 525, ale jak 1,4 to już nie do końca bo tam było 430tytuswawa pisze: pas z chłodnca od 1.4/16 disel
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
własnie o takiej małej mowie 430 mam pas i chlodnice tylko chodzi oto czy mi sie gotowac silnik nie bedzie 1.8 (przed wypadkiem bylo zamontowne 525}wiem ze sie roznia tak samo dolotem do chlodnicy jedno bylo z lewej a drugie z prawej dlatego chce wydluzycc te weze do silnika.Tylko nie wiem czy nie bedzie sie4 gotowal ze zamala chlodnicaAdamtd pisze:Nie pomyliło Ci się cosik? Diesla 1,4 i 1,6 nie było w mk3. A jeżeli to jest od benzyny to zmierz rozstaw pod chłodnice jak masz możliwość. Ale jak miałeś założoną do 1,8 chłodnice 525 to powinna pasować bo 1,6 też powinien mieć 525, ale jak 1,4 to już nie do końca bo tam było 430tytuswawa pisze: pas z chłodnca od 1.4/16 disel