15W40 na 10W40
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
15W40 na 10W40
Witam posiadam golfika aaz 1.9 TD przepiek obecnie 201 tys, jak go kupiłem miał 193 tys (posiadm ksiązkę serwisową i udokumentowany przebieg) wymieniając olej znajomi namówili mnie na 15W40, z ksiazki wynika ze jeździł wczesniej na 10W40, chciałbym spowrotem przejsc na temten olej bo wydaje mi się ze źle zrobiłem przechodzac na 15w. Czy waszym zdaniem po przebiegu 8 tys mozna spowrotem przejsc na 10 w czy lepiej pozostac na tym.
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
teoretycznie możesz lecz 10w/40 to puł syntetyk a ty wlałeś mineralny 15w/40
przejeczałeś 8 tyś to nie dużo wlanie spowrotem pułsyntetyka może ale nie musi!!! spowodoweś wyciek z silnika gdyż mineralny olej jest gesty a pułsyntetyk żadszy
a wiadono ze żadszy ma lepsze płukanie silnika . Może zacząć wyciekać olej np z zimeringów lub uszczelek miski lub pokrywy zaworów .
tyle teorii 8 tyś to nie duży przebieg i wydaje mi się że nic nie powinno się dziać ale gwarancji nie dam
pozdro
przejeczałeś 8 tyś to nie dużo wlanie spowrotem pułsyntetyka może ale nie musi!!! spowodoweś wyciek z silnika gdyż mineralny olej jest gesty a pułsyntetyk żadszy
a wiadono ze żadszy ma lepsze płukanie silnika . Może zacząć wyciekać olej np z zimeringów lub uszczelek miski lub pokrywy zaworów .
tyle teorii 8 tyś to nie duży przebieg i wydaje mi się że nic nie powinno się dziać ale gwarancji nie dam
pozdro
Powiem wam tak gadacie tak o tej turbinie, a mój ojciec jezdzi na mineralnym Mobilu 15w40 od czasu jak kupił auto czyli 85tys km a teraz ma ponad 400 tys km i do silnika nie zagalda dosłownie nic nie było z nim robione. Wiec nie wiem czy Wasza teoria na temat oleju minerlanego jest właściwa. Silnik do dnia dzisaiejszego oleju nie bierze pali z półobrotu zeszłej zimy odpalał nawet przy -28 i stoi pod chmurka.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
To_mas,
Ja o tym wiem Podkreślam to, że taki był zalany do prawie nowego samochodu i jest wszystko ok i jeszcze bedzie dlugo śmigał... w planach jest cos kolo 600tys km, ale zobaczymy bo buda sie powoli sypie:/
Ja o tym wiem Podkreślam to, że taki był zalany do prawie nowego samochodu i jest wszystko ok i jeszcze bedzie dlugo śmigał... w planach jest cos kolo 600tys km, ale zobaczymy bo buda sie powoli sypie:/
Ostatnio zmieniony wt paź 02, 2007 10:38 przez marcin999, łącznie zmieniany 1 raz.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
TO jeszcze się zastanowie, czy przechodzić na ten 10w jesli mówicie ze to odpowiedzni olej dla silnika 200tys. Chciałem go wymienic bo mi zaczeła uszczelka pod misa olejowa cieknąc. A ja jeżdze na lotosie, i myslałem ze to moze dla tego bo niektórzy twierdza ze rozpuszcza uszczelki. Ale to chyba ściema:/
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!