świece? VW II 1.8 RP 90KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy świece mogą być przyczyną niskiej mocy, małej prędkości max. (170km/h) jak i nierównomiernych obrotów na każdym zakresie obrotów (+-100)??? Kurcze strasznie mnie wkurza to mulenie, kiedyś było inaczej.................[/list]
Acha chciałem jeszcze doda, że świece w nocy "świecą", nie wiem czy to normalne.......???
Re: świece? VW II 1.8 RP 90KM
Jeżeli samochód dziwnie się zachowuja a w nocy pod maską rozświetla ci się to mus koniecznie zmienić świece i przewodu wrzucaj NGK a zobaczysz poprawe
z pozoru drobiazg. ale przy braku kaski: zmieniłbym na razie kable (świecić nic nie powinno). Swiece do wykręcenia i oczyszczenia. Zmiana świec przy takich przewodach to strata czasu i kasy, bo nie wyeliminujesz problemu. Ps. warto kupować dobre kable, z metalowymi fajkami (NGK, BERU). Ja mam takie janmory (120 zyla) i no problem. A świece z 3 elektrodami masowymi zmienia się chyba co 30 tysia (polecam NGK, do tego motoru BUR 6et w rzeczy samej).
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak jak radza Ci przedwówcy - daj se luz ze świecami, bo wazniejsze sa kable WN. To je w pierwszej kolejnosci wymień. Tylko broń Boze nie JANMORy - ja po roku jazdy na nich ma pod maska efekty jak z filmu science-fiction... Zreszta na SENTECHy tez sie nasłuchałem negatywów. Mówia ze najlepiej NGK, tylko ze to guba kasiora. Ja spotkałem sie z bardzo dobrymi opinami kabli WN niemieckiej firmy BERU. W kazdym razie - na dniach kupuje własnie takie.