drgania w zakresie 900 - 1300 obrotów mk3 1.9TDi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drgania w zakresie 900 - 1300 obrotów mk3 1.9TDi
witam
Jak mam włączony silnik to w zakresie 900-1300 obrotów na luzie, drga mi silnie kierownica i wydech, gdy dodam gazu i przejdę ten zakres drgania zupełnie ustają- co może być przyczyną??
Jak mam włączony silnik to w zakresie 900-1300 obrotów na luzie, drga mi silnie kierownica i wydech, gdy dodam gazu i przejdę ten zakres drgania zupełnie ustają- co może być przyczyną??
-
- Ma gadane
- Kontakt:
poduszka pod skrzynia i silnikiem do wymiany
a czy czujesz takie ostrzejsze drganie podczas gdy gasisz silnik ? bo jesli tak to musza byc poduszki. Temat byl na forum duzo razy poruszany i jak mowilem , u mnie po wymianie poduszek nie czuje sie silnych drgan tylko typowe dla silnika diesla
pozdro
a czy czujesz takie ostrzejsze drganie podczas gdy gasisz silnik ? bo jesli tak to musza byc poduszki. Temat byl na forum duzo razy poruszany i jak mowilem , u mnie po wymianie poduszek nie czuje sie silnych drgan tylko typowe dla silnika diesla
pozdro
Inne auto z grupy VAG
ja mialem tak samo,auto strasznie drgalo w tym zakresie az tak burczalo mi w srodku,kierownica drgala az pod siedzeniem czulem,i okazalo sie ze,kat jest mocowany na takich dwoch hakach a one wchodza w takie gumy i te haki sie oderwaly od katalizatora,przez to caly wydech tak drgał,przyspawalem i jest ok,wiec wejdz pod autko i sprawdz to,nie musi byc calkiem urwane,moglo sie tylko lekko oberwac i tez beda takie objawy,dokladnie to obejrzyj bo moze wygladac na cale,to nie jest zespawane tylko tak beznadziejnie zgrzane,i jak troche zardzewieje to sie odrywa latwo...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
zeby zobaczyc czy to to to wystarczy sobie na lewarku podniesc,tylko cos ejszcze sobie podluz wrazie jak by fura miala spasc zeby cie nie nakryla,ale zeby zrobic no to juz kanal niezbedny bedzie...powodzonka...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
-
- Nowicjusz