Stukanie w silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie w silniku
Witam od jakieos czasu jezdze Jetta 1,6 D i zaczelo mi cos stukac w silniku, tak jakby popychacze, taki meteliczny dzwiek, dzialo sie to zaraz po tym jak troche przycisnąłem Zmienilem olej na gęsciejszy i jest jeszcze gorzej, coraz czesciej mi stuka. Co moze byc nie tak, jak mozna wyeliminowac te stuki i co sie moze stac jak bedzie tak dalej ??
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 04:46 przez Siara, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no mój temat !! dalej mam ten problem :// niestety ale nie mama czasu z nim robić :// czasem sie zdarza ze stuka i jest to denerwująceck pisze:Cos było o stukaniu.... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=77518
O luzach nie ma mowy bo mam Hydropopychacze!!
Ja wlasnie mam tak ze na zimnym nigdy nie stuka, zaczelo sie od tego ze po ostrzejszej jezdzie zaczely stukac, ale teraz to juz czesciej stuka niz nie :/ Panewka raczej nie bo wtedy by walilo a nie cykalo.
Dedenruje mnie to, wydaje mi sie ze to popychacze bo to przypomina takie cykanie o dosc duzej czestotliwosci. Czy to prawda ze jak sie wleje gesciejszy olej to powinno umilknąc ? Bo w moim przypadku wyglada na to ze zaczely jeszcze czesciej stukac :/ Moze dlatego ze kupielem auto ktore bardzo dlugo stalo i teraz zmienilem olej 2 raz i moze wkoncu wyplukaly sie syfy i juz tak zostanie ??
[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 02:07 ]
A moze rzeczywiscie mam za slabe cisnienie oleju, bo ostatnio jak byla najzimniejsza noc to rano nie gasla mi kontrolka oleju, dopiero po kilku minutach na biegu jalowym przestala migac. Jak zmiezyc cisnienie, ile powinno wynosic?
Dedenruje mnie to, wydaje mi sie ze to popychacze bo to przypomina takie cykanie o dosc duzej czestotliwosci. Czy to prawda ze jak sie wleje gesciejszy olej to powinno umilknąc ? Bo w moim przypadku wyglada na to ze zaczely jeszcze czesciej stukac :/ Moze dlatego ze kupielem auto ktore bardzo dlugo stalo i teraz zmienilem olej 2 raz i moze wkoncu wyplukaly sie syfy i juz tak zostanie ??
[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 02:07 ]
A moze rzeczywiscie mam za slabe cisnienie oleju, bo ostatnio jak byla najzimniejsza noc to rano nie gasla mi kontrolka oleju, dopiero po kilku minutach na biegu jalowym przestala migac. Jak zmiezyc cisnienie, ile powinno wynosic?
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Siara pisze:coraz czesciej mi stuka
napisz w końcu czy stuka czy "cyka"Siara pisze:wtedy by walilo a nie cykalo.
no to takiemu autu nie powinieneś wstawiaćSiara pisze:Moze dlatego ze kupielem auto ktore bardzo dlugo stalo
jeśli masz takie słabe ciśnienie i są stuki to jest wieeelkie prawdopodobieństwo, że stukają panewki.Siara pisze:A moze rzeczywiscie mam za slabe cisnienie oleju, bo ostatnio jak byla najzimniejsza noc to rano nie gasla mi kontrolka oleju, dopiero po kilku minutach na biegu jalowym przestala migac. Jak zmiezyc cisnienie, ile powinno wynosic?
Ciśnienie oleju / w temperaturze 80°C przy 2000 obr/min silnika wynosi 0,4...0,7 MPa (minimum 0,2 MPa)
Witam dolacze sie do tematu bo nie moge znalezdz odpowiedzi ani otrzymac od nikogo pisze gdzie sie da.Mam problem z silnikiem 1.4 abd.robilem szwedzki remont(wymiana pierscienie bez szlifu bloku,planowana glowica i blok,komplet uszczelek i uszczelniaczy,rozrzad,)i od tej pory salychac dziwne stukanie na wolnych obrotach jak i przy jezdzie.myslalem ze to popychacze wymienilem i nic nie pomoglo.prosil bym o pomoc