Na hamownie to tak jak pisalem wczesniej - jak tylko pogoda pozwoli jade odrazu
Co do modyfikacji na ten rok (wiosna/lato) to mam juz liste (godzine temu dostalem maila) i przedstawia sie nastepujaco:
Bar-Tek G60 Kit Stage 4 (regulator cisnienia paliwa, chip, bypass, asymetryczny walek Schrick, swiece BOSCH Platin - kolko 68mm i wklad filtra K&N juz mam);
lzejsze kolo zamachowe;
miska olejowa z Alu + "taca" na miske;
termostat o nizszej temp. otwarcia;
metalowa uszczelka pod glowice;
chlodnica oleju Racimex;
kompresja na pozionie 9:1 (stoczoa głowica).
Wlasciciel firmy doradza mi tez zmiane intercoolera na zwykly od Golfa 2 G60 lub Rallye (wiec szukam)
Po tych dodatkach i modyfikacjach auto ma miec 220KM - nieomieszkam sprawdzic
wiec poki co macie obraz ostatnich juz modyfikacji jakie zrobie przy tym silniku (G60 juz jest po modyfikacji RS), a kompletny wydech Supersprinta tez bedzie - jezeli po tym wszystkim bedzie rzeczywiscie 220KM to bede zadowolony, swoja droga zas jestem ostatnimi czasy STRASZNIE ciekawy mocy mojego G60 teraz i juz z niecierpliwoscia czekan na moment w ktorym HAMOWNIA PRAWDE POWIE.
Co do tego zdania:
Szeli pisze:Źle zrobiłeś, że nie hamowałeś się przed każdymi modyfikacjami bo wtedy jest pełny obraz co ile dało. Ale polecam hamownie... naprawde można ocenic w jakim stanie jest autko.
jak przywiozlem autko z Berlina to niebylo w stanie nawet samodzielnie z lawety zjechac, wiec odrazu trafilo do garazu i zostalo "na stole operacyjnym" do czasu zakonczenia moyfikacji, wiec sila rzeczy niemoglem tego sprawdzic, a po skonczonych modyfikacjach mialem jakies 1000euro dlugu i kasy starczylo tylko na paliwo by dotrzec G60 teraz juz jestem na prostej i jak tylko zniknie snieg to w tym temacie pojawi sie wykres z hamowni.