Miało byc ok 5-6 litrów/100km..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Mała poprawka sprawdzone w A3 1,6 8V 102 KM zje 6 (a dokładnie 5,9) jak będziesz jechał płynnie 90-100 km/h - na trasie 600 km, w mieście przy średniej jeździe maks 10 (zima).zajac pisze:powiem jak wszyscy wyzej przy silniku 1,6 w mkIV nie ma szans zeby w miescie zejsc ponizej 8-9 litrow na trasie moze i by spalil 6 jakbys jechal 70-80 bez przyspieszania
a ci co twierdza 5-6 litrow to moze nie kumaja ze maja TDi
Nie ma to jak sie wypowiadac "teoretycznie" że to "niemożliwe żeby" itp itd ...
TDPower
Panowie śliczne dzięki!! Macie rację!! Trzeba było kupić TDI Fortuna:) Coś czuję, że pojeżdżę dwa lata i kupię Diesla Ale póki co spokojna noga mnie ratuje
Ps. Myślicie, że jak zagazuję swojego Golfa to straci na mocy?? Ile spali gazu?? Bo przyśpieszenie na tym silniku mi się podoba:)
Ps II. Kupiłem w sumię benzynę bo była na miejscu!! Nie musiałem wyruszać w Polskę!! ALe jednak Diesel to Diesel:) Żeby jeszcze chodził jak benzyna!!:)
zdecydowanie się zgadzam!!marek2907 pisze:ja wolę jednak benzynkę bo ma piękniejszy dźwięk ...
... ale oczywiście zagazowaną
może nie idzie jak TDI ale jest cicha i "ładnie pachnie"
jak REXONA
Ps. Myślicie, że jak zagazuję swojego Golfa to straci na mocy?? Ile spali gazu?? Bo przyśpieszenie na tym silniku mi się podoba:)
Ps II. Kupiłem w sumię benzynę bo była na miejscu!! Nie musiałem wyruszać w Polskę!! ALe jednak Diesel to Diesel:) Żeby jeszcze chodził jak benzyna!!:)
Jak bedzie dobra instalka (sekwencja) to róznicy nie bedzie w przyspieszniu no moze minimala. Co do spalania to jak sie zdecydujesz na sekwenceje dobrej jakości to gora 1 litr wiecej niz na PB
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Jak założysz sekwencyjny wtrysk 5 generacji (w fazie ciekłej) to nie straci nic, bywa, że auto zyska (sporadycznie). Założysz jakiś polski shit (czytaj: polski pomysł na tani gaz z instalacją mieszalnikową i oszukiwaczem sterownika) to stracisz moc, więcej spalisz i będziesz się wqrzał na samochód.gouda87 pisze:Golfa to straci na mocy
Na szczęście już takie autka są Za parę lat będą popularne na giełdachgouda87 pisze:Żeby jeszcze chodził jak benzyna!!:)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
No co Ty... Kultura pracy- porównywalna, osiągi lepsze, spalanie mniejsze, ale dźwięk... no słychać że diesel, taka jego naturagouda87 pisze:TDI o dźwięku jak benzyniaczek ? Pewnie sprawa Japończyków
to musisz pytać, ewentualnie 4 (wtrysk sekwencyjny w fazie lotnej, gaz jest wtryskiwany po odparowaniu). Tęż będzie ładnie hulać. Cena zależy od lokalizacji i samochodu, ale myślę że między 3500-4500.gouda87 pisze:A ile taki dobry sekwencyjny 5 generacji kosztuje
Pozdrawiam.