Krótkie podsumowanie o podświetleniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Krótkie podsumowanie o podświetleniu
Wiem że było tego dużo ale w sumie nie doczytałem sie konkretów.
Mam kilka pytań:
Chce zalozyc niebieskie podswietlenie licznika i w sumie chyba z tego co piszecie najlepszy efekt daja 3 diody niebieskie i 2 białe a wiec:
1. Jakie diody najlepiej kupic?
a) jakie napiecie (3,5, 12) i czy przy kazdym napieciu musi byc rezystor? I czy przy kazdym taki sam (ok. 700)
b) jakie duże 5 mm czy 10 mm
c) czy lepiej kupic od razu taki neonik ( 2 diody w rurce )
d) jak uzyskac najlepszy efekt?
Mam kilka pytań:
Chce zalozyc niebieskie podswietlenie licznika i w sumie chyba z tego co piszecie najlepszy efekt daja 3 diody niebieskie i 2 białe a wiec:
1. Jakie diody najlepiej kupic?
a) jakie napiecie (3,5, 12) i czy przy kazdym napieciu musi byc rezystor? I czy przy kazdym taki sam (ok. 700)
b) jakie duże 5 mm czy 10 mm
c) czy lepiej kupic od razu taki neonik ( 2 diody w rurce )
d) jak uzyskac najlepszy efekt?
PILOT MK2
oj nie tylko nie niebieskie
ja kupilem niebieskie ledy zamontowalem i myslalem, ze nie wyrobie - jak mozna miec tak beznadziejene podswietlenie - przeciez tam nic nie widac -
niebieskie podswietlanei zdecydowanie NIE -
ja ma teraz zrobiona wlasna konstrukcje - wkrotce postaram sie zrobic fotki i podeslac an forum ( efekt jest taki jak w nowej tojce corolla )
betap 1,9 tdi
ja kupilem niebieskie ledy zamontowalem i myslalem, ze nie wyrobie - jak mozna miec tak beznadziejene podswietlenie - przeciez tam nic nie widac -
niebieskie podswietlanei zdecydowanie NIE -
ja ma teraz zrobiona wlasna konstrukcje - wkrotce postaram sie zrobic fotki i podeslac an forum ( efekt jest taki jak w nowej tojce corolla )
betap 1,9 tdi
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
witam.juz sie ciepełko robi wiec mam kilka rzeczy do zrobeienia miedzy innymi chce zmiecnic podswietlenie ale teraz to juz zgłupiałem jedni mowia ze wystarczy wymienic ten zielony pasek na dowolny inni znowu ze na diodach. zgłupiałem teraz.ale ok jak cos robic to porzadnie i zainwestuje w diody
Squad nocne mary :satan:
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
michaltczew pisze:Pilot ja uzylem 8 diod niebieskich 5mm plus do kazdej diody po jednym rezystorze ja mam mk3 a powinno wygladac podobnie niz u mnie liczniki roznia sie tylko zegarami
Czesc.mam pytanie odnoscie farbyczenej zielonej foli,czy zakałajac niebieskie podswietlenie u siebie wywaliłes ja całkiwcie czy wstawiłes bezbarwna.Robierałes zegary wiec pewnie wiesz ile fabrycznie było tam zarowek?pozdrawiam
Squad nocne mary :satan:
jak zamontowales te diody?Tam jest taki bialy plastik. Diody sa po tej stronie co zarowki? Masz moze jakies zdjecia jak to wyglada od tylu?michaltczew pisze:Pilot ja uzylem 8 diod niebieskich 5mm plus do kazdej diody po jednym rezystorze ja mam mk3 a powinno wygladac podobnie niz u mnie liczniki roznia sie tylko zegarami
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt: