akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
akumulator
Dziś próbowałem odpalić mego golfika i przekręcam kluczyk i ino pstrykneło akumulator pad no to go podłanczam do prostownika a prostownik do prądu ale nic to nie dało, ale przejdzmy do sedna otóż jak próbowałem go odpalić na prostowniku (oczywiscie nie odpalił) zdziwiła mnie pewna rzecz otóż jak próbowałem kręcić to wskazówka od prędkościomierza się podnosiłła(ale nie tak powolutku ino tak skakała) tak do ok 40km i to mnie zdziwiło czy to może być coś popsute ???????
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
okk a ta skacząca wskazówka prędkościomierza??Grzesiekk1982 pisze:ale na prostowniku i akumularorze, nie na samym prostowniku? Prostownik ma 4-6 A a rozrusznik potrzebuje kilkudziesięcokrotnie więcej. W momencie samego zwarcia rozrusznika, natężenie jest ogromne.
Pozdrawiam.
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
r5badkiller jak masz rozładowany aku to nigdy nie zapalisz na prostowniku. Niestety ale musisz poczekać aż aku przyjmie trochę energii, zależnie od prądu ładowania. Najlepiej podepnij prostownik na noc. Poszukaj też co zżera prąd bo może wcale nie masz akumulatora do wymiany tylko coś go rozładowywuje.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
U Niemców mozna kupic taka walizeczke wielofunkcyjną z zelowym akumulatorem. Ona służy np. do odpalania auta przy padnietym aku w samochodzie. Oprocz tego jest jeszcze latarka, kompresor i czy cos jeszcze to nie pamietam. Wazne jest to ze ma niezlego kopa, bo potrafi dizla (tranzita) przy calkowicie rozladowanym aku zima odpalic!!! To cudo u nas kosztuje ok 500zl a u Niemców niewiele ponad 300zl
Co do wskazówki podskakujacej przy slabym aku to raczej normalne w samochodzie
Co do wskazówki podskakujacej przy slabym aku to raczej normalne w samochodzie
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
no więc dziś aku ładował sie całą noc no i rano chce odpalić i to samo kontrolki swiecą przekręcam dalej słysze tylko pstryknięcie i koniec nawet nie ruszy pewnie czeka mnie wymiana, jakie akumulatory są dobre ????