El.szyby sie nie domykaja lecz opuszczaja podczas zamykania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
El.szyby sie nie domykaja lecz opuszczaja podczas zamykania
Witam:) Mam pewien problem gdy zamykam samochod kluczykiem centralny zamek zayka caly samochod a szyby elektryczne i podczas zamykania samochodu powinny sie domykac a one sie opuszczaja Czym to moze byc spowodowane samochod byl malowany a co za tym idzie rozbierany. Centralny zamei i elektryczne szyby sa oryginalne. Pomocy
- Paweł Marek
- V.I.P.
odnajdź w wiązce drzwiowej kabelki szary i zielony. Podaj plus 12 v z aku na jeden z nich. Jak podasz na szary mają się szyby zamnąć, na zielony otworzyć, jak jest odwrotnie to coś namieszane. Co robili z autem? Jeśli coś z tyłu to mogli jakoś na odwrót kabelki przy pomce centralnego podłączyć, chociaż nie wiem jakim cudem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wtedy zamek tez dzialal by na odwrotPaweł Marek pisze:coś z tyłu to mogli jakoś na odwrót kabelki przy pomce centralnego podłączyć
Wydaje mi sie ze raczej w tym slupku, o ile tam sa polaczone przewody zielony z zielono-czerwonym (od sterownika szyby) i szary z szaro-czerwonym. Jesli jest na odwrot taki cyrk bedzie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a czy central z kluczyka działa tak jak należy do znaczy przy leciutkim przekręceniu? Czy musisz siłą zamknąć zamek kierowcy i dopiero wtedy reszta drzwi się zamyka?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.