[MK3 95r] Stukanie podczas jazdy po nierównościach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mozna np nie skrecic ich do konca albo nie wlozyc podkladki albo np glupia poducha moze byc uszkodzona nawet jezeli jest nowa ja zalozylem nowa poduche i od razu mi piszczala jakbw starym zamczysku w sklepie wymienili mi na nowa bez problemu zlosliwosc rzeczy martwychBartekN pisze:Ale jak mozna zle zalozyc amorki?
GOLF III 1.8 ABS 90PS
Zycze szerokosci :)))
Zycze szerokosci :)))
Mam taki problem , jak cofam golfem potem wrdzucę luz i nacisnę hamulec to coś mocno puknie o budę , sprawdzałem wszystkie sprężyny są dobre , amorki też nie ma luzów na wahaczach ani drążkach kierowniczych , gumy tylniej belki wymienione , poduszki pod silnikiem i skrzynią są całe , a jedna nawet wymieniłem [orginalna z ASO VW]
i została mi jeszcze jedna możliwość , jako że słychać stuki kiedy jadę na wprost i znalazłem luz maglownica!!! tyle ze nie ma luzu na drążkach przy skręcie a luz jest przód tyl , słyszałem że jest tam z tyłu maglownicy regulacja tego luzu , spojrzałem no i jest tyle ze nie wiem jak tam dojśc kluczem no i jakich rozmiarów kluczy uzyć , szuć ze jes śrubka i nakrętka kontrująca??
Czy ktoś sobie z tym poradził ?? czy macie rysunki odpowiednio wygiętych kluczy
MOWA O GOLFIE 1
drugi objaw to jak dojeżdżam do skrzyżowania i jak mam prędkość 20km/h i poniżej , to czuć bujanie !! no i auto ostatnio jakoś sie prowadzi nieswojo , czy to moze być wina tej maglownicy , czy moze felgi mu nie służą ?? a moze zbierzność jak myślicie ?
dodam że jak hamuje ostrzej z dużej prędkosci to bujanie nie występuje !!
[ Dodano: 28 Lut 2007 19:58 ]
Halo czy ktoś mi pomoże??
i została mi jeszcze jedna możliwość , jako że słychać stuki kiedy jadę na wprost i znalazłem luz maglownica!!! tyle ze nie ma luzu na drążkach przy skręcie a luz jest przód tyl , słyszałem że jest tam z tyłu maglownicy regulacja tego luzu , spojrzałem no i jest tyle ze nie wiem jak tam dojśc kluczem no i jakich rozmiarów kluczy uzyć , szuć ze jes śrubka i nakrętka kontrująca??
Czy ktoś sobie z tym poradził ?? czy macie rysunki odpowiednio wygiętych kluczy
MOWA O GOLFIE 1
drugi objaw to jak dojeżdżam do skrzyżowania i jak mam prędkość 20km/h i poniżej , to czuć bujanie !! no i auto ostatnio jakoś sie prowadzi nieswojo , czy to moze być wina tej maglownicy , czy moze felgi mu nie służą ?? a moze zbierzność jak myślicie ?
dodam że jak hamuje ostrzej z dużej prędkosci to bujanie nie występuje !!
[ Dodano: 28 Lut 2007 19:58 ]
Halo czy ktoś mi pomoże??