El.szyby sie nie domykaja lecz opuszczaja podczas zamykania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
LUKASZ607 posłuchaj. Swego czasu miałem takie akcje, że wsiadałem do samochodu, odpalałem go a tu ni z tego ni z owego wszystkie szyby mi się opuszczały.
Zeby tak się nie działo to wyciągnąłem taką małą wtyczkę z trzema pinami z zamka w dzwiach kierowcy i wtedy szyby juz się same nie opuszczały ale centralny wariował tzn nie chciał zamykać tylko stawiał opór prze przekręcaniu kluczyka (ale nie zawsze).
Okazało się , że miałem niedokładnie wpiętą wtyczkę wiązki drzwiowej w słupek.
Ale wniosek z tego jest taki, że działanie centrala jest powiązane z domykaniem szyb, a to z kolei jest powiązane z prawidłowym dzialaniem mikrostyków w zamku. To musisz posprawdzć tzn połączenia kabli i jesli to nie pomoże to same mikrostyki.
A tu jescze adres do schematu elektrycznego:
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09_g3
kliknij na Central locking system (eng.)
Zeby tak się nie działo to wyciągnąłem taką małą wtyczkę z trzema pinami z zamka w dzwiach kierowcy i wtedy szyby juz się same nie opuszczały ale centralny wariował tzn nie chciał zamykać tylko stawiał opór prze przekręcaniu kluczyka (ale nie zawsze).
Okazało się , że miałem niedokładnie wpiętą wtyczkę wiązki drzwiowej w słupek.
Ale wniosek z tego jest taki, że działanie centrala jest powiązane z domykaniem szyb, a to z kolei jest powiązane z prawidłowym dzialaniem mikrostyków w zamku. To musisz posprawdzć tzn połączenia kabli i jesli to nie pomoże to same mikrostyki.
A tu jescze adres do schematu elektrycznego:
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09_g3
kliknij na Central locking system (eng.)
To raczej nie jest dobre rozwiazanie.Jerzas pisze:Zeby tak się nie działo to wyciągnąłem taką małą wtyczkę z trzema pinami z zamka w dzwiach kierowcy i wtedy szyby juz się same nie opuszczały ale centralny wariował tzn nie chciał zamykać tylko stawiał opór prze przekręcaniu kluczyka (ale nie zawsze).
LUKASZ607, Zrob jeszcze jeden taki test.
Zamknij od srodka centralny.
Przekrec kluczyk w zamku w pozycje zamykania.
Jesli po tym central otworzy wszystko, tzn ze przelacznik w zamku daje sygnal na OPEN niezaleznie czy zamykasz, czy otwierasz...
Jesli tak jest to nie znaczy tez zaraz ze wina tego przelacznika, bo jesli w polaczenaich jest popieprzone to objaw bedzie taki sam.
Jeszcze chyba w 11 powinno byc.LUKASZ607 pisze:na kostce do pompki centralnego przy wylaczonym zaplonie napiecie jest w 1,4,5,9 czy tak ma byc ??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=105
Poczytaj cytat ktory wrzucil rydzu.
Połaczylem przewodem piny takjak mowiles pompka zadzialala ale samochod sie nei zamknal odlaczylem wezyk od pompki i jeszcze raz zwarlem te styki i okazalo sie ze pompka pompuje powietrze a mi sie wydaje ze powinno zasysac aby zamknac jak przylozylem palec i zatkalem pompke to wtedy szyby zaczely sie opuszczac co to moze byc ??