Szpera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Szpera
Chcialem sie dowiedziec ktore skrzynie w jakich modelach posiadaly szpere. Jakies oznaczenia skrzyni biegow bym prosil. Zdajsie to byly golfy II 1.8 16V GTI ale wlasnie nie jestem pewien...
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
15% to nie szperaKrzyś 16v pisze:eheheh z tego co wiem kazda ma 15%
[ Dodano: Wto Lut 27, 2007 8:06 pm ]
evo mi tak powiedzial bo tez myslalem ze nie ma....
proponuje zgłębic ETKE tam wszystko jak na dłoni. szper nie ma w skrzyniach vw, troche tego rozebrałlismy w warsztacie i zadna nie miała nic co przypominało by szpere,
www.vrservice.pl
Ponoć jest w skrzyniach 16kach, prosty mechanizm który imituje szpere w 15%, nie wiem jednak jak z tym jest w rzeczywistości.. A co do tej skrzynki na hodze, jesli była za takie pieniądze skrzynia z poskracanymi przełożeniami (nie tylko główne) i szperą płytkową, to cena jak darmo.. Ktoś chyba nie był śwaidom tego co ma.. Szukałem takiej skrzynki i wiem ile trzeba wydać..gulba pisze:tylko sportowe, kiedyś była na sprzedaż bodajże na "RAJDY.HOGA" sportowa skrzynia z krótkimi przełożeniami i szperą chyba płytkową do II GTI 16v za 2500 zł
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
seryjnie nie bylo, nóweczka quaife do mk2 kosztuje 4026 zł, mozna tez zrobic u Pana Kałuzy
jesli mowa prawdziwych szperach to juz ponad 50-60%
szpere 100% robią drifciarze po porstu spawajac na sztywno ale jak to chodzi to nie wiem, wiem ze normlanie zakrętu nie pojedizesz
[ Dodano: Pią Mar 02, 2007 16:03 ]
http://www.tomson.com.pl/x_C_Dz__PD_202 ... PL2_0.html
szpera 15% to szpera 15%Borys pisze:15% to nie szpera
jesli mowa prawdziwych szperach to juz ponad 50-60%
szpere 100% robią drifciarze po porstu spawajac na sztywno ale jak to chodzi to nie wiem, wiem ze normlanie zakrętu nie pojedizesz
[ Dodano: Pią Mar 02, 2007 16:03 ]
http://www.tomson.com.pl/x_C_Dz__PD_202 ... PL2_0.html
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
blokada mechanizmu w 15 procentach to tez szpera, w kazdej starej falwejowskiej byla, fakt jest taki ze szybko sie konczy... ale jest , nowe pierscienie po 30 pare zlociszy w serwisie, na 20 kilo km starcza... lekka modyfikacja i robi sie okolo 45 na jakis 1 tys km
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Jakiś czas wstecz, jakies 2 miesiące temu widziałem w ebayu niemieckim pierścienie chyba podobne do tych, o jakich pisze evo, kosztowało to niewiele stosunkowo, sprzedający pisał właśnie że można dzięki nim podnieść sperrung do 40% w WVowskiej skrzynce,tylko nie napisał na jak długo Kosztowało to naprawde niewiele, co wzbudziło moje podejrzenie że za kilkadziesiąt ojro można mieć efekt 'differential-sperre' Może coś w tym jednak jest sensownego..sas_gti pisze:czy moglbys rozwinąc?evolution pisze:lekka modyfikacja i robi sie okolo 45 na jakis 1 tys km
Co do szpery samej w aucie przednionapędowym - ma to sens jak dla mnie, tylko w aucie do zabawy, to jest rajdy (szczególnie luźna nawierzchnia), dobre KJSy lub do mocnego auta (ośki) jeżdżącego na ćwiare, na co dzień kłopotliwe troszke, przynajmniej szpera płytkowa..