pompa paliwa? pomocy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pompa paliwa? pomocy!
Witam
potrzebuje pomocy jakieś miesiąc temu zgasł mi golf ale poruszalismy przewodami i odpalił ale od dwóch dni niestety samochód nie jeździ; nie można go odpalić, świece ok, kopułka i palec nowe; czy to pompa paliwa nie chce kupować zbednej części; nieppokoji mnie to że po 5 minutach kręcenia rozrusznikiem padł akumulator który był wcześniej naładowany może jakieś zwarcie ; alarm nie bojest podłączony pod rozrusznik; co sprawdzić
dane samochodu: golf MK 3; 1,8 gt silnik abs benzyna czy to monowtrysk?
a jeśli to pompa to 1,2 bara i jakiej firmy tania i dobra?
z góry dziekuje
potrzebuje pomocy jakieś miesiąc temu zgasł mi golf ale poruszalismy przewodami i odpalił ale od dwóch dni niestety samochód nie jeździ; nie można go odpalić, świece ok, kopułka i palec nowe; czy to pompa paliwa nie chce kupować zbednej części; nieppokoji mnie to że po 5 minutach kręcenia rozrusznikiem padł akumulator który był wcześniej naładowany może jakieś zwarcie ; alarm nie bojest podłączony pod rozrusznik; co sprawdzić
dane samochodu: golf MK 3; 1,8 gt silnik abs benzyna czy to monowtrysk?
a jeśli to pompa to 1,2 bara i jakiej firmy tania i dobra?
z góry dziekuje
którymi ????lena.23 pisze:ale poruszalismy przewodami
od pompy bezpiecznik sprawdzałaś??? a po przekręceniu kluczyka na zapłon słyszałaś przez sekundę działanie pompy??? jest to słyszalne !
[ Dodano: Pią Mar 02, 2007 19:18 ]
dokładnie taklena.23 pisze:czy to monowtrysk?
[ Dodano: Pią Mar 02, 2007 19:20 ]
najlepiej na giełdzie bys kupiła ale nie wiem gdzie jest u was takie cos musze kuzyna zapytac z MIELNA on ma obcykane te szroty i szrociki oryginalna mozna dostac taniolena.23 pisze:i jakiej firmy tania i dobra?
http://www.allegro.pl/item159379700_pom ... _2bar.html
jesli chodzi o ten akumulator to nie wiadomo jaki pobiera prąd sam rozrusznik może to byc już tulejka przytarta w nim i opór będzie znaczny i co za tym idzie więkrzy prąd rozruchowy ale tego stwierdzić jednoznacznie na odległość nie można
bezpiecznik albo przekaźnik od pompy paliwa. U mnie było tak samo. zgasiłem któregoś razu i nie mogłem odpalić a kręcił normalnie ale tak jak kolega wcześniej napisał posłuchałem czy chodzi pompa paliwa i cisza. Pompa jest w bagażniku. Podłącz sobie na krótko pod światła z tyłu i zobaczysz czy pompa daje jakieś oznaki życia. Ja tak zrobiłem i podziałało.
[img]http://img453.imageshack.us/img453/9449/kutno2ex6.jpg[/img]
już nie wiem co z nim jak przyszedł mechanik to odpalał i wszystko ok przekaxnik działa wszystko ok, wczoraj wieczorem odpalił dzisiaj rano odpalił a po 9 godzinach juz nie; chyba zaryzykuje i kupie pompe paliwa poradźcie jaką ; choć mam watpliwości bo za szybko siadł akumulator może on pada jak to sprawdzić, pociągneli mnie kilka metrów i odpalił;
Ostatnio zmieniony pn mar 05, 2007 20:45 przez lena.23, łącznie zmieniany 1 raz.
przekażnik działa bo słychać go w kabinie co do pompy to jak ją wyciągnelismy to działa może się zawiesza i raz odpala a raz niejaki wkład kupić 1,8 benzyna silnik abs czy wazne sa oznaczenia na pompie podawane na aukcjach?MECENAS pisze:bezpiecznik albo przekaźnik od pompy paliwa. U mnie było tak samo. zgasiłem któregoś razu i nie mogłem odpalić a kręcił normalnie ale tak jak kolega wcześniej napisał posłuchałem czy chodzi pompa paliwa i cisza. Pompa jest w bagażniku. Podłącz sobie na krótko pod światła z tyłu i zobaczysz czy pompa daje jakieś oznaki życia. Ja tak zrobiłem i podziałało.
- Paweł Marek
- V.I.P.