[b4] problem z centralnym zamkiem!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MateuszCHUDY
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[b4] problem z centralnym zamkiem!

Post autor: MateuszCHUDY » pn mar 05, 2007 18:52

Witam! jest taki problemik że centralny świruje... sam zamyka lub otwiera drzwi niezależnie od sytuacji :( pewnie odrazu wina poleci na sterownik no ale przykładowo drzwi potrafią sie zamknąć przy odpaleniu silnika i zaraz otworzą...? w prawych przednich drzwiach odłączone są przewody od klamki także ze strony pasażera powinny otwierać sie tylko te drzwi a przy kręceniu kluczykiem pompka zaczyna reagować :| prosze jakieś sugestie ludzi którzy mieli podobny problem lub sie na tym znają! czy stacyjka jest w jakikolwiek połaczona z centralnym?

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pn mar 05, 2007 20:17

MateuszCHUDY pisze:czy stacyjka jest w jakikolwiek połaczona z centralnym?
Na pewno, bo na wlaczonym zaplonie nie zamkniesz centralnego z zewnatrz. Tylko ryglem wewnatrz da rade, to jest oddzielny obwod zamykania...
Tak jest w Mk3, mysle ze w B4 tez.

Awatar użytkownika
MateuszCHUDY
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MateuszCHUDY » pn mar 05, 2007 20:54

o ciekawe info nawet nie próbowałem ;) wątpie żeby mechanizmy w b4 a mk3 sie różniły... jak powszechnie wiadomo wiele czesci jest tych samych a tym bardziej że mechanizm centralnego nie sprawia różnicy w komforcie czy czym kolwiek w autach różniacych sie jedynie wielkością wiec po co mieliby stosować inne... prosze o dalsze sugestie i rady :(

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”