problem z wtryskiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z wtryskiem
Witam mam problem z Golfem MK2 z silnikiem RP 1.8 90KM... po przekręceniu kluczyka w stacyjce...wtrysk cały czas leje paliwo i zalewa mi silnik... nie mogę go w ogole odpalić... Co może być...???
- Paweł Marek
- V.I.P.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: problem z wtryskiem
a iskra jest ?Bandit pisze:Witam mam problem z Golfem MK2 z silnikiem RP 1.8 90KM... po przekręceniu kluczyka w stacyjce...wtrysk cały czas leje paliwo i zalewa mi silnik... nie mogę go w ogole odpalić... Co może być...???
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak ciągle leje paliwem z wtryskiwacza to może być walnięty sterownik (komputer).
Zobacz przy odsłoniętym wtrysku, czy jak kecisz rozrusznikiem czy wtryskiwacz "klepie" (to znaczy podaje paliwo impulsowo) czy leje ciągle. Jak ciągle to po mojemy padnięty sterownik.
Zobacz przy odsłoniętym wtrysku, czy jak kecisz rozrusznikiem czy wtryskiwacz "klepie" (to znaczy podaje paliwo impulsowo) czy leje ciągle. Jak ciągle to po mojemy padnięty sterownik.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
wczesniej juz miałem problemy z chodzeniem na paliwie...
rano dopoki sie nie rozgrzał to było ok...ale jak sie rozgrzał to chodził tylko na wysokich obrotach... a na wolnych się dławił...i czasami gasł... nie mam pojecia co dalej...
mysle o zaciągnieciu go do jakiegoś diagnosty...???
[ Dodano: 07 Mar 2007 10:36 ]
tzn. że musze wymienić sterownik czy na nowo go zaprogramować...
??????
rano dopoki sie nie rozgrzał to było ok...ale jak sie rozgrzał to chodził tylko na wysokich obrotach... a na wolnych się dławił...i czasami gasł... nie mam pojecia co dalej...
mysle o zaciągnieciu go do jakiegoś diagnosty...???
[ Dodano: 07 Mar 2007 10:36 ]
tzn. że musze wymienić sterownik czy na nowo go zaprogramować...
??????
Raczej padła elektronika ale może tylko wysypał się progam. Może wymiana wsadu coś da ale raczej nie jest to wina zawartości eproma. Można próbować naprawiać sterownik ale nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie drugiego za jakieś rozsądne pieniądze.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem: