nie działa seryjny centralny?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- AdamTDI
- Nowicjusz
nie działa seryjny centralny?
Witam wszystkich. Mam problem od pewnego czasu szfankował mi centralny pnełmatyczny który przy otwieraniu jednych dzwi powinien otwierać wszystkie. Z czasem na dzwiach kierowcy przestał działać i otwierał tylko dzwi kierowcy a nie wszystkie, tylko przy dzwiach pasarzera otwierał jeszcze wszystkie zamki. a teraz to już nie działą na żadnych dzwiach. gdy chce otworzyć dzwi to muszę otwierać każde po koleji osobno a nie jak to robił centralny pnełmatyczny otwierał wszystko. Wiem ze może to być wina pompki ale kiedyś też czytałem temat na forum z takim samym problemem i prawdopodobnie było coś o takim wiosełku i czy to może byś wina tego? z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
Centralny albo otwiera wszystko albo nic, a drzwi kierowcy otwierales Ty mechanicznieAdamTDI pisze:Z czasem na dzwiach kierowcy przestał działać i otwierał tylko dzwi kierowcy
Raczej nie wina pompki jesli z poczatku otwieral jeszcze z drzwi pasazera. Byc moze oba przelaczniki w drzwiach szlag juz trafil
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sciagnij harminijkę dzrwiową, weź miernik napięcia. Mierzysz napięcie pomiędzy kablem zielony a masą, potem szarym a masą (masa to brązowe kable lyb do śróby w słupku. W momencie przekręcania kluczyka w drzwiach na tych kablach pojawia się plus, zamykanie na szarym, na zielonym otwieranie. Jak się nie pojawia sprawdzasz czy masz stały plus na kablu czerwono białym. Jeśli napięcie jest na nim to uszkodzone są włączniki w zamkach lub kable do nich (to te trzy kable co kolory podałem koło siebie). Zamek wyciągnąć, w zamku są dwa włąaczniki. Rozbierasz ten do którego dochodżą te 3 kabelki i czyścisz je w środku. (robota zegarmnistrzowska z lupą )
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.