mokra podsufitka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

mokra podsufitka

Post autor: Bąku » pn mar 12, 2007 17:54

dzisiaj pojechałem na myjnie zeby przemc gofera i jak skonczyłem go myc i wsiadłem zobaczyłem mokra podsufitke od strony pasazera szukałem na forum o tym mam szybrdach wiec to pewnie te kanaliki odprowadzajace wode sie zatkały ale nie moge znaleść tematu jak te kanaliki sie udrażnia jakby ktos mógł podac instrukcje bym był wdzięczny. a jak sie okaze że to nie te kanaliki to co mam sprawdzić?? :prayer: pomóżcie

mamrot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mamrot » pn mar 12, 2007 18:09

na 90% kanaliki tyle i nie koniecznie się zatkały mół poprostu jeden zpaść i woda zamiast do rurki leje się na podsufitkę. Niestety żeby go założyć trzeba przynajnmiej odchylić podsufitkę na tyle by włożyć rękę i nic nie połamać znalźć rurkę i nasunąć na odpływ (odprowadzenia wody są na rogach szybra)

bez jajków

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bąku » pn mar 12, 2007 18:14

a da sie ja odchylic jak po zejmuje te plastiki co ja przytrzymują one są na zatrzaski tak

mamrot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mamrot » pn mar 12, 2007 18:38

dokładnie trzeba odkręcić rączki nad dzwiami i zdiąć plastok ze słupka środkowego i odkręcić dwie śruby trzymające listwy reszta jest na zatrzaski powinno wystarczyć a jak będzie mało miejsca to zdejmij listwe przy klapie bagażnika jest na zatrzaski

bez jajków

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”