MK4 TDI kontrolka oleju + przegląd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK4 TDI kontrolka oleju + przegląd
Dwa dni temu w czasie jazdy włączył się ok 2 sek. sygnał dźwiękowy i zapaliła się na żółto kontrolka oleju. Po zatrzymaniu sprawdziłem stan oleju - był raczej niski, dolałem ok. 0,5l. Przy zapalaniu pojawił się znów sygnał dźwiekowy i swieci kontrolka ale również na wyświetlaczu pojawił się napis service 2900km (co by sie zgadzało zgodnie z przebiegiem, serwis co 30 tys mam mieć za ok 3tys km). Podłączyłem cara do kompa z VAG 409.1 - nie pokazuje żadnych błędów. Czytałem posty na temat kontrolki, sugerują zresetowania odłaczając komputer. Ale zastanawia mnie jedno dlaczego żółta kontrolka zaświeciła się w tym samym czasie co informacja o serwisie, czy to jest tylko zbieg okolicznosci czy to cos oznacza? Samochód mam kilka miesięcy więc nie wiem z doświadczenia jak bywało wczesniej. Wdzięczny bedę za porady
U mnie też zapaliła się żółta kontrolka oleju podczas jazdy, dokładnie 10060km po ostatniej wymianie oleju. Jest możliwe ze komputer sam wykrył wymianę i ustawił 10000km do następnej? Stan oleju był w 1/4, dolałem do 3/4 i dalej się świeci.
Olej ostatnio sam wymieniałem wiec serwis nic nie mieszał. Podpięcie pod vag-com nic nie wykazało.
Co to może być?
Pozdrawiam.
Olej ostatnio sam wymieniałem wiec serwis nic nie mieszał. Podpięcie pod vag-com nic nie wykazało.
Co to może być?
Pozdrawiam.