GTI 1.8T by Stf
Moderator: G0 Karcio
GTI 1.8T by Stf
Witam,
Baza Golf IV 1.8T wersja Exclusive:
Po dwóch miesiącach od zakupu wjechał czips by VTG.
W trakcie przeobrażeń:
Technicznie: - główna modyfikacja czyli hybryda, wydech, program - 206km.
Wizualnie: doszliśmy do wniosku, że Hella jakoś nie leżą więc przyszły "czyste" światła czerwono-białe. W międzyczasie sprężyny h&r, rozpórka sparco.
Zrobiło się ciepło, auto odczuwalnie traciło na mocy. Wkurzony długim czasem oczekiwania u lokalnych firm zajmujących się wykonywaniem fmic zdecydowałem się na kit dedykowany. Z ówczesnej wiedzy i informacji cooler miał spokojnie zmieścić się w przedni zderzak, jednak w 1 fazie robionej w pośpiechu wyszło tragicznie:
Niekiedy ludzie na przystanku wskazywali na mnie paluchami - było słabo...
Po korekcie - drugi zderzak - wyszło tak:
Lepiej ale nadal orurowanie wychodziło poza obrys zderzaka i wywoływało nieporządany skutek. W między czasie udało się wytrzeźwieć z wcześniejszych wzmagań i padła już dawno obmyślana decyzja-> koniec z kanalizacją !
Etap końcowy-> aktualny:
ostatecznie:
Zestaw:
turbo hybryda k03/k04, wydech 2,5" MG bez kata, wtryski 355ccm, fmic godspeed, rozpórka sparco i ultra racing, sprężyny h&R 50/50 + żółte koni sport na tył, gruby bilstein b8 przód, powerflex, program by Unitronic
ostatnio: h&r anti roll bars (przód + tył), poliuretan w cały zawias, camber plates, chłodnica oleju
moc: ~ 210KM,
osiągi: ~6,4s 0-100km/h, ~14,4s 0-400m
Baza Golf IV 1.8T wersja Exclusive:
Po dwóch miesiącach od zakupu wjechał czips by VTG.
W trakcie przeobrażeń:
Technicznie: - główna modyfikacja czyli hybryda, wydech, program - 206km.
Wizualnie: doszliśmy do wniosku, że Hella jakoś nie leżą więc przyszły "czyste" światła czerwono-białe. W międzyczasie sprężyny h&r, rozpórka sparco.
Zrobiło się ciepło, auto odczuwalnie traciło na mocy. Wkurzony długim czasem oczekiwania u lokalnych firm zajmujących się wykonywaniem fmic zdecydowałem się na kit dedykowany. Z ówczesnej wiedzy i informacji cooler miał spokojnie zmieścić się w przedni zderzak, jednak w 1 fazie robionej w pośpiechu wyszło tragicznie:
Niekiedy ludzie na przystanku wskazywali na mnie paluchami - było słabo...
Po korekcie - drugi zderzak - wyszło tak:
Lepiej ale nadal orurowanie wychodziło poza obrys zderzaka i wywoływało nieporządany skutek. W między czasie udało się wytrzeźwieć z wcześniejszych wzmagań i padła już dawno obmyślana decyzja-> koniec z kanalizacją !
Etap końcowy-> aktualny:
ostatecznie:
Zestaw:
turbo hybryda k03/k04, wydech 2,5" MG bez kata, wtryski 355ccm, fmic godspeed, rozpórka sparco i ultra racing, sprężyny h&R 50/50 + żółte koni sport na tył, gruby bilstein b8 przód, powerflex, program by Unitronic
ostatnio: h&r anti roll bars (przód + tył), poliuretan w cały zawias, camber plates, chłodnica oleju
moc: ~ 210KM,
osiągi: ~6,4s 0-100km/h, ~14,4s 0-400m
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2010 23:19 przez Stf, łącznie zmieniany 23 razy.
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
no to ja pierwszy bedę chwalił
fele masz francja elegancja
i lampki z tyłu ciekawe
może dasz gofrowi lekką glebę
[ Dodano: 13 Mar 2007 23:56 ]
boges74, ja miałem być pierwszy
fele masz francja elegancja
i lampki z tyłu ciekawe
może dasz gofrowi lekką glebę
[ Dodano: 13 Mar 2007 23:56 ]
boges74, ja miałem być pierwszy
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
-
- Forum Master
- Kontakt:
bardzo bardzo ladny golfik... podobny do mojego bo tez mam granatowego 3-drzwiowego golfika mialem takie same tylne swiatla tylko ze biale
a co do felg to chyle czola... naprawde przekozackie... i ten silnik.. tylko pozazdroscic maszyny.
Pozdrawiam i zapraszam do oceny mojego golfa
a co do felg to chyle czola... naprawde przekozackie... i ten silnik.. tylko pozazdroscic maszyny.
Pozdrawiam i zapraszam do oceny mojego golfa
SPRZEDAM NOWE SPREZYNY EIBACH PRO KIT DO GOLFA MK4 (SILNIK 1,4 i 1.6) ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=959499498
Sprzedam dywniki welurowe czarne ORI VW ze stoperami -> info PW
Sprzedam dywniki welurowe czarne ORI VW ze stoperami -> info PW