Jak spuscic plyn chlodniczy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak spuscic plyn chlodniczy?
Jak spuścić dokładnie płyn chłodniczy cały nawet z bloku,, GOLF 3 1,6 aea tylko zdjąć wąż i już coś mi sie nie wydaje
Ostatnio zmieniony śr mar 14, 2007 10:50 przez dabrowski82, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja ostatnio wymieniałem pompe wodna w swoim aea i myslalem ze po odpieciu dolnego weża od chłodnicy wszystek płyn wyleci, ale jak odkrecilem pompe to jeszcze jakies 1,5 litra sie polało. Wiec samo odpiecie dolnego weza nie wystarczy. A jak zlac plyn bez odkrecania pompy? tego niestety nie wiem. Mam nadzieje ze chociaz jakos pomogłem. Pozdrawiam
całego to raczej nigdy nie spuścisz chodzi mi o blok no chyba że wywrócisz silnik do góry nogami ja ostatni zmieniałem termostat i płyn to odkreciłem ten dolny wąż od chłodnicy i wyleciało sporo i później jak odkręcałem obudowę termostatu to też wyleciało troche, sądze że to było jakieś 80-90% płynu także wystarczy
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
miałem jazde jak cholera termostat wymieniłem w 20 minut ale jak przykrecałem to zorientowałem sie ze w trzpieniu gdzie jest umieszcziny , wkrecając śróby z jedna problem bo jak wykrciłem to zjakimis farfoclami tzn okazało sie ze t o gwint i musiałem kupić wiekszą śróbe i na żywca w stare miejsce wkręciłem w plastki bo tamata stara sie ruszała i ciekło teraz jest niby ok ale powowiem ze mam dość cały dzień zmarnowany o taki śróbrzysko ... a było by tak pieknie w 2 godziny i finito . A le zrobiłem