Ile powinien pedzic golfik??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hmmm daliście mi do myślenia ja moim Golfikiem II 1.6 z jedno punktowym wtryskiem paliwa z 1990 r na dosyć krótkim odcinku na 3 biegu ( mam 5 stopniową ) dociągłęm go do 130 ale na tym biegu już chyba miał dosyć ale droga mi się już skończyła bo ogólnie nie ścigam się z resztą ... bo jesrem spokojny ale wypróbuje go ( zegar ma wyskalowany do 220 Hmmmm ... mam 185/60/14 nowe więc jak się zrobi troszke sucho to wylece na trase Łódź - Warszawa.....heeee
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
- Red Spider
- Mały gagatek
Re: ile powinien pedzic golfik??
ja mialem 1.3 na gazniku i szedl 170 z 3 osobami jak na zlocik sie lecialo obroty staly na 5400 ale to bylo max co potrafiljocker_slupca pisze:mam golfika II z silnikiem 1,3 z jednopunktowym wtryskiem paliwa z 4 - stopniowa skrzynia biegow.. chcialbym sie dowiedziec ile popedzi taka bestia bo.. moj idzie 140 km / h i nie wiecej.. nie wiem czy to dobrze czy zle?? prosze o pomoc.. pozdrawiam GOLF RULEZZ
pozdro
do 50 km/h w terenie zabudowanym , do90 km/h na dziurawych drogach w polach i do110 km/h na niby polskich autostradach dziurawych jak ser szwajcarski , a poza Polską na zachodzie Europy to mój nawet z górki i z wiatrem 180 wyciągał , acha pomiędzy Opolem a Wrocławiem na A4 też da się pocisnąc , zmień na 1,6 albo 1.8
Ostatnio zmieniony wt kwie 19, 2005 14:30 przez janusz przybylski, łącznie zmieniany 1 raz.
180 km/h przy lekkiej pomocy nierownosci terenu (na razie nie probowalem wiecej bo przeciez fabrycznie pisze ze 165, zreszta na oponach tez pisze 160). Ale to na zimowych... zobaczymy czy letnie cos pomoga, raczej nie powinny.
A jakby go z samolotu wyrzucic ? To juz tylko opory powietrza
Pozdrawiam
T.
A jakby go z samolotu wyrzucic ? To juz tylko opory powietrza
Pozdrawiam
T.
Co do Vmax'a to sejem 900 lecialem ok 160 km/h, silnik i zawieszenie seryjnej jedynie co bylo to przelotowy koncowy tlumik, z gorki i wiatrem w plecy Ale wrazenie fajne bo licznik do 180 byl!!! Tlumik byl tak rozgrzany ze az syczal, a mnie glowa bolala, ale warto bylo...
POZDRAWIAM
MKII RULEZ
VR6 + turbo....marzenie, ktore morze kiedys zrealizuje...jak bena stanieje hehehe
POZDRAWIAM
MKII RULEZ
VR6 + turbo....marzenie, ktore morze kiedys zrealizuje...jak bena stanieje hehehe