Mako, kolego. Nie komentuje tego co Ty wiesz i nie wywyższam się ponad swoją wiedzę, żeby opowiadać bajki. Miałem, sprawdziłem, widzę u siebie jak jest. Ku Twojemu zaskoczeniu uchwyt mam normalny, odpowiedni jaki powinien być. A jeżeli czegoś nie wiesz co ja mam i jak u mnie jest, to kitu nie wciskaj. Nie wiesz, nie widziałeś, nie komentuj. Może i siedzisz w tym 50 lat, może miałeś i 100 radii i drugie tyle anten. Nie interesuje mnie to. Nie Tobie oceniać jaką mam w tym wiedzę i jak długo w tym siedzę. Odpowiedziałem tylko w temacie jak to u mnie wygląda. A Ty prawisz kazania jak ksiądz i oczekujesz, że wszyscy będą nagle mieć anteny na środku dachu, a jak ktoś ma garaż to niech nie kupuje długiej anteny

No genialny jesteś. Powiedz to każdemu kierowcy ciężarówki i zobacz gdzie oni mają anteny? Chociażby rozejrzyj sie gdzie większość ma je zamontowane? Gdyby ten środek był tak zbawienny, to wątpię żebyś kogokolwiek usłyszał.
W kilku miejscach sprawdzałem u siebie antenęi ciągle jest tak samo z nadawaniem i odbieraniem. Nie wyczuwam jakieś kolosalnej różnicy jakby antena była zamontowana na rogu czy też na ryniennce na dachu. Nie mam pomysłu jak sie nagimnastykować, żeby coś poprawić. Została mi jeszcze dziura w dachu, ale naprawdę wąpie w to, żeby to cokolwiek zmieniło. Nie wiem. Albo jest takie zadupie w mojej okolicy, albo sprzęt niedomaga.
Mako pisze:upiłeś długą antene żeby tylko "mieć
No po to sie kupuje, żeby mieć i z tego korzystać. Chyba że Ty wiesz więcej ode mnie do czego ja ją potrzebuję
Mako pisze:nie ma tekstów typu A BO MI SIĘ NIE CHCE ODKRĘCAĆ
Przecież ja jej nie odkręcam

nawet garażu nie mam
Mako pisze:i tacy jak ty robią wiejski "tuning" z cb radia ;]
A tacy jak Ty nie potrafia czytać ze zrozumieniem. Zajrzyj parę postów wstecz. Pokazałem koledze jakie są straty montując antenę nie na dachu i dobrze o tym wiem, a skoro taki z Ciebie geniusz to zapraszam do mnie na montaż anteny i te Twoje 30 kilometrowe zasięgi.
Mako pisze:BartekGib napisał/a:
ale chyba lepiej antena na rogu klapy na uchwycie aniżeli na dachu na magnesie
zgadza się

problem jest tego typu że na magnesie lepiej leci niż na uchwycie
To się zgadza czy nie? Sam sobie teraz przeczysz