Tarcze hamulcowe is dead

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Martinisz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Martinisz » wt kwie 05, 2005 11:53

1 6 D pisze:1.3 ma zaciski VW I. Zaciski VW II mogą być razem z tarczami wentylowanymi. Sam zmieniałem bez przeróbek zaciski z VW I na VW II i musiałem zmienić chyba tylko tarczę przy tych samych klockach.
Mam pytanko co do zamiany przednich zacisków VW I na VW II w dieslu 1.6:jakie koszta i kolejność działania. Jestem przed wymianą tarcz i klocków,zastanawiam się więc czy nie zapakować wentylowanych tarcz.Niestety w moje VW I wentyle nie wejdą :crazy:

Martinisz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Martinisz » wt kwie 05, 2005 12:22

1 6 D pisze:1.3 ma zaciski VW I. Zaciski VW II mogą być razem z tarczami wentylowanymi. Sam zmieniałem bez przeróbek zaciski z VW I na VW II i musiałem zmienić chyba tylko tarczę przy tych samych klockach.
Mam pytanko co do zamiany przednich zacisków VW I na VW II w dieslu 1.6:jakie koszta i kolejność działania. Jestem przed wymianą tarcz i klocków,zastanawiam się więc czy nie zapakować wentylowanych tarcz.Niestety w moje VW I wentyle nie wejdą :crazy:

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » sob kwie 09, 2005 19:40

Potwierdzam kolegów co się wcześniej wypowiadali Tarcze Brembo OK 50 za szt. i komplet klocków Ferrodo za 77pln na alegro tego dużo.. nie oszczędzaj na zamienikach bo tańsze... to może uratować tobie a co ważniejsze komóś życie...

...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Awatar użytkownika
Ryś Stepowy
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Ryś Stepowy » ndz kwie 10, 2005 19:44

No to hamulce z głowy :bigok: szukałem Brembo ale miałem z tym delikatny problem a zależało mi na czasie wiec z Allegro zrezygnowałem. Za to zainwestowałem w Tarcze(70 zeta dwie) i klocki(77 zeta) Lukasa.
Dzięki wszystkim za rady :pub:

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pn kwie 11, 2005 17:20

Przy zmianie na wentylowane odkręca się zaciski VW I i wkręca bez żadnych zmian VW II przy równoczesnej zmianie tarcz i klocków. Nic więcej poza wykręceniem i wkręceniem. Mocowania pasują bez przeróbek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”