do pompy przyczepiony jest kabelek ... odkręć go i przeczyść stykiAnusiak pisze:damcio, ale jak to zrobic???? bo ja już zielony jestem
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 13:34 ]
zdjęcie pożyczone z fotoporady Jaszczura
o ten kabel mi chodzi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
do pompy przyczepiony jest kabelek ... odkręć go i przeczyść stykiAnusiak pisze:damcio, ale jak to zrobic???? bo ja już zielony jestem
Jesli samo przeczyszczenie styków nie pomoże , to wykręć cały elektrozawór (ten do którego przykręcony jest ten kabelek) wymocz go w benzynie , przedmuchaj powietrzem i spowrotem zakręć , u mnie ten zabieg zlikwidował całkowicie problem z przygazówkami i łapaniem trybu awaryjnego.damcio151 pisze:do pompy przyczepiony jest kabelek ... odkręć go i przeczyść styki
mam do ciebie pytanie bo nie chcialo mi sie na razie zakladac nowego tematu,homsky pisze:- czy silnik robi sobie sam przygazówke jak jest całkowicie zimny
Czyli przyczyną był nieszczęsny zawór o którym pisałem, na przyszłość jak sie usterka powtórzy bedziesz wiedział już co zrobić , jesli czyszczenie nie pomoże to wymienic dziada.....Anusiak pisze:drugi błąd to elektrozawór na pompie wtryskowej i sądzę że to on tutaj mieszał bo czyściłem go na wyłaczonym zapłonie wiec żadne błędy niepowinny sie zapisać a jednak były.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 223 gości