WIEEEELLLLkie spalanie GOLF II 1.8 GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
Re: WIEEEELLLLkie spalanie GOLF II 1.8 GT
Ty sie nie smiej bo ja mam 1.8 w automacie i tez sobie czasami lubi łyknąćCockney pisze:opowicz pisze:Mam golfa mk2 1.8 GT i spala około 9,5 l/100 km czy to normalne ?? Podejrzewam sondę lambda ale jak ją sprawdzić ???
Pomocy bo zbankrutuję
Ja mam 1.6 w automacie i pali mi wiecej po miescie niz Tobie 1.8
Czego sie spodziewales? 5 / 100 przy gazie w podlodze
Glowa do góry twoj golf niejest jeszcze tak wygłodniały są wieksze zarłoki... przy spokojnej jedzie w miescie max 3200 obr moj potrafi spalic 10 litrów a juz niewspominam jak mi się gdzieś spieszy ...
Wiekszosc osób nierozumiem kupują sobie autko ze sporą pojemnościa silnika ponad 100 kucy pod maska a potem chodzą i nazekaja ile mi to pali ...
a ile ma to do setki ile tym jechałes ? a ile ci potrafi spalić ? irytujace są takie pytania ... przecież coś ta mase musi rozbujać ...
Moj golfer jest zagazowany ostatnio miałem bardzo napiety grafik dnia i cały dzien w trasie ... przy b ostrej jedzie spalił mi 15 litrów/100 km LPG
Wiekszosc osób nierozumiem kupują sobie autko ze sporą pojemnościa silnika ponad 100 kucy pod maska a potem chodzą i nazekaja ile mi to pali ...
a ile ma to do setki ile tym jechałes ? a ile ci potrafi spalić ? irytujace są takie pytania ... przecież coś ta mase musi rozbujać ...
Moj golfer jest zagazowany ostatnio miałem bardzo napiety grafik dnia i cały dzien w trasie ... przy b ostrej jedzie spalił mi 15 litrów/100 km LPG
Te chłopie się ciesz ja mam MK2 1,3 LPG i na bardzo krótkich trasach do pracy 13 l gazu/100 km to norma a przy dosyć ostrej jezdzie 15-16 l gazu/100kmopowicz pisze:Mam golfa mk2 1.8 GT i spala około 9,5 l/100 km czy to normalne ?? Podejrzewam sondę lambda ale jak ją sprawdzić ???
Pomocy bo zbankrutuję
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
jedz na jakąś regulacje, albo wymien filtr gazu, moze to wina przewodów swiec, gaz jest wymagajacy, bo pali ci strasznie duzo jakna spokojną jazde i tak małą pojemnosć.Wachcio pisze:Te chłopie się ciesz ja mam MK2 1,3 LPG i na bardzo krótkich trasach do pracy 13 l gazu/100 km to norma a przy dosyć ostrej jezdzie 15-16 l gazu/100kmopowicz pisze:Mam golfa mk2 1.8 GT i spala około 9,5 l/100 km czy to normalne ?? Podejrzewam sondę lambda ale jak ją sprawdzić ???
Pomocy bo zbankrutuję
Mk3 GTI 16V ABF
Ja tu czegoś nie rozumiem.
Bo zrobiłem już moim Golfem poznad 100tys km i jeszcze nigdy nie spalił mi 10 litrów. A wy tu piszecie że 10 to norma. Ja jeżdżę na prawdę szybko, praktycznie w trasie ok 140-150 km/h, ale spalanie mam na poziomie 7-8 litrów. Jaza po mieście to jakies 9 litrów max. Także albo mam jakąs inną wersję albo to wina zmienionej skrzyni biegów.
Bo zrobiłem już moim Golfem poznad 100tys km i jeszcze nigdy nie spalił mi 10 litrów. A wy tu piszecie że 10 to norma. Ja jeżdżę na prawdę szybko, praktycznie w trasie ok 140-150 km/h, ale spalanie mam na poziomie 7-8 litrów. Jaza po mieście to jakies 9 litrów max. Także albo mam jakąs inną wersję albo to wina zmienionej skrzyni biegów.
GOLF 1.8 RP 90r. full wypass.