Domykanie szyb z kluczyka??!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Koledze mojama, chodziło o programik botowalny z płytki czyli vds prostopmen pisze:Juz pisalem wyzej ze czeskim programem idzie przez usb i nawet dziecko moze to zrobic
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Troche pobawiłem się dzisiaj z mizernym efektem.
1.
VDS PRO + kabel USB (viaken) = brak połączenia (chciałem się upewnić)
2.
Ten czeski program też coś nie zadziałał. Podczas "zabiegu" wywalił mi taki komunikat:
Nie wiem co to znaczy, ale szyby nie działają. Na ich stronie wyczytałem coś:
WV Golf / Golf Variant od modelového roku 2001 (r.v. 2000)
To chyba znaczy, że tylko auta od 2000 roku (ja mam 99).
1.
VDS PRO + kabel USB (viaken) = brak połączenia (chciałem się upewnić)
2.
Ten czeski program też coś nie zadziałał. Podczas "zabiegu" wywalił mi taki komunikat:
Nie wiem co to znaczy, ale szyby nie działają. Na ich stronie wyczytałem coś:
WV Golf / Golf Variant od modelového roku 2001 (r.v. 2000)
To chyba znaczy, że tylko auta od 2000 roku (ja mam 99).
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 23:02 przez mojama, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, z tego co piszą tu dopiero wersja 2.0 obsłuży mój moduł. Tylko nie rozumiem czy tej wersji jeszcze nie ma czy trzeba wykonać jakieś magiczne kroki żeby ją dostać:greg pisze:twój moduł komfort jest 1J0959799AH którego czeski program nie obsługuje.
Motordiag Komfort Manager FULL 2.0
Plná verze již brzy ke stažení!!!
Sledujte prosím tuto stránku, informace o možnosti získání plná verze programu MKM FULL 2.00 se zde objeví jakmile budou k dispozici.
dodane:
Dobra już wiem
Pełna wersja już wkrótce do pobrania
Obserwuj tę stronę, prosimy o informacje na temat sposobu uzyskania pełnej wersji MKM 2,00 FULL tutaj pojawiają się, kiedy będą dostępne.
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 13:08 przez mojama, łącznie zmieniany 2 razy.
u mnie domykanie szyb działa ale tą funkcję, z tego co tu wyczytuję, raczej realizuje dodatkowy alarm a zależy mi również na otwieraniu szyb z pilota... tyle że jest mały problem. mój moduł komfortu nie odpowiada! vag, vwtool ani ten czeski programik nie mogą się połączyć z modułem komfortu. z tego co pamiętam kiedyś komunikacja była.
co może być nie tak? myślicie że moduł jest uwalony czy co? wszystko niby działa... oprócz komunikacji
co może być nie tak? myślicie że moduł jest uwalony czy co? wszystko niby działa... oprócz komunikacji
greg pisze:czy kiedykolwiek byłą mozliwość komunikacji na vag
a raczej jestem o tym przekonany.paczu pisze:z tego co pamiętam kiedyś komunikacja była.
w kluczyku na bank. do alarmu dodatkowego mam osobny pilot i głównie tym pilotem otwieram i zamykam auto, wtedy szyby się domykają automatycznie, nie trzeba przytrzymywać żadnego przycisku. wcześniej myślałem że alarm wysyła sygnał zamknięcia drzwi do modułu komfortu a ten z kolei domyka szyby ale najwidoczniej jest inaczej.greg pisze:czy aby an pewno pilot w kluczyku to vw?
pilotem w kluczyku też mogę otwierać i zamykać samochód ale wtedy uzbrajany jest tylko ori alarm. jak włożę kluczyk do zamka, przekręcę i przytrzymam to szyby się otwierają i zamykają.
a moduł komfortu jest gdzie? ...podobno pod fotelem i tapicerką. żeby się do niego dobrać trzeba wyciągać fotel?greg pisze:zdejmij osłonę - odczytaj jaki masz moduł i na ile wtyczek
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 17:03 przez paczu, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie tak. gdzieś czytałem jak się dobrać do modułu komfortu i to dotyczyło passata, myślałem że w goferku jest tak samo.Kajzer-K1 pisze:Pewnie chodzi mu o to że w passatach b5 moduł komfortu jest pod fotelem i koledze się może pomyliło
[ Dodano: 26 Lut 2009 17:41 ]
wydobyłem moduł.
numery
wtyczki
a może to pęknięcie ma coś wspólnego z tym problemem
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
To w passacie jest blisko fotela ale nie pod nim może stąd ta pomyłkagreg pisze:o co chodzi ci z tym fotelem?
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.