Potrzebny przekaźnik o następujących własciwościach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
czerwus2, ty masz pewnie zwykły bzyczek z dwoma kablami? Mniej kłopotu będzie jak podepniesz się pod kabel krańcówki drzwi brązowo biały i pod bezpiecznik jednej z postojówek. Zabzyczy jak otworzysz dzrwi a światła będą włączone (nie po wyjęciu kluczyka). To taki minimalistyczny ale najprostszy układ.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
cd.
nom sa dwa kable,ale pod drzwi juz próbowalem ,niestety a czy da sie go podpiać pod włacznik świateł???
[ Dodano: 21 Wrz 2008 22:19 ]
zico63b co przedstawia ten schemat i jak jest oznaczony w skrzynce bezpiecznikow???bo normalnie jest 22 bezpieczniki i nad nimi sa po wpinane kostki miedzy innymi np. niebieska jest u mnie od zapłonu
[ Dodano: 21 Wrz 2008 22:19 ]
zico63b co przedstawia ten schemat i jak jest oznaczony w skrzynce bezpiecznikow???bo normalnie jest 22 bezpieczniki i nad nimi sa po wpinane kostki miedzy innymi np. niebieska jest u mnie od zapłonu
- Paweł Marek
- V.I.P.
w oryginale brzęczyk to przekaźnik z numerem 36, podpięty m.in pod jeden styk w stacyjce.
co znaczy poróbowałeś, masa z krańcówki plus z postojówki i musi działać. Ale nie po wyjęcu kluczyka tylko po otwarciu drzwi
co znaczy poróbowałeś, masa z krańcówki plus z postojówki i musi działać. Ale nie po wyjęcu kluczyka tylko po otwarciu drzwi
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Działa Ci włącznik drzwiowy? tzn czy zapala lampkę?Podpinalem już pod drzwi ,i nie działał mi
Jeśli zapala tzn że na przewodzie brązowo białym podaje masę, podłączasz do niego czarny od brzęczyka a czerwony od brzęczyka podpinasz do bezpiecznik świateł na którym jest plus po włączeniu pozycyjnych. Nie ma bata musi działać